У Слов'янську взяли організаторів фейкового референдуму

У Слов'янську взяли організаторів фейкового референдуму

Укрінформ
У Слов'янську затримали місцевих жителів, які активно брали участь у формуванні незаконних збройних угруповань і так званому референдумі.

Про це інформує прес-служба ГУНП в Донецькій області.

"Двоє 25-річних місцевих мешканців брали активну участь у формуванні незаконних збройних угруповань. Після звільнення Слов'янська ретельно приховували свою причетність до бандформувань, і продовжували інформувати бойовиків про розташування, чисельність та переміщення підрозділів Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Фігуранти були затримані за місцем проживання на орендованій квартирі. Слідство встановило, що вони брали активну участь у діяльності НЗФ: "Є незаперечні докази їх безпосередньої участі у проведенні незаконного референдуму в травні 2014 року. Після звільнення Слов'янська від окупації чоловіки залишилися в місті, ретельно приховуючи свою причетність до банд".

Крім цього з кінця 2014 року вони збирали і передавали терористам інформацію про розташування, чисельність та переміщення підрозділів Збройних сил України. Тим самим піддавали небезпеці життя військових і мирних жителів свого ж рідного міста.

"Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від 3 до 5 років позбавлення волі", - зазначив начальник Слов'янського відділу поліції Сергій Альошин.

У поліції нагадали, що ч.6 ст. 260 КК України передбачає звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які перебували в складі зазначених у цій статті формувань, які не скоювали тяжких злочинів, і добровільно вийшли з таких формувань і повідомили про їхнє існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-