На порозі Одеської облпрокуратури лежать п'ятеро дівчат

На порозі Одеської облпрокуратури лежать п'ятеро дівчат

Укрінформ
Акція протесту проти призначення прокурором Одеської області Миколи Стоянова продовжилася сьогодні лежачим пікетом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у п'ятницю вранці п'ятеро активісток розташувалися просто перед вхідними дверима до будівлі Одеської облпрокуратури, поряд із двома барикадами автошин.

На стінах біля вхідних дверей пікетувальники прикріпили портрет Стоянова, карикатуру на нього і плакати: "Стоянов, іди геть!", "Ми - не раби, раби - німі".

Утім, це не завадило чиновникам облпрокуратури пройти на свої робочі місця, обходячи пікетувальників, які провели другу ніч у наметах біля прокуратури, та просто переступаючи через тіла п'яти учасниць акції.

Акція поки що проходить спокійно, без конфліктів чи сутичок. Чергують працівники поліції. За перебігом акції протесту стежать спостерігачі ОБСЄ.

Напередодні ввечері близько півсотні учасників акції протесту проти Стоянова, призначення якого керівником обласної прокуратури вважають "реанімацією кримінально-олігархічного режиму Януковича", провели попереджувальне одногодинне блокування магістралі Одеса-Київ на в'їзді у місто. Представники "Правого сектора", "Самооборони Одеси" та інших патріотичних організацій ходили по пішохідному переходу автомагістралі.

"Якщо Стоянов, який був заступником прокурора Київської області в 2013-2014 роках, не буде підданий люстрації і керівництво Генпрокуратури не скасує його призначення керівником облпрокуратури, ми продовжимо блокування магістралі", - заявляють учасники акції протесту.

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокурор Віктор Шокін у день голосування парламенту за його відставку звільнив Давіда Сакварелідзе з посади заступника Генпрокурора - прокурора Одеської області. А 29 березня наказом Генерального прокурора на виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду Миколу Стоянова поновлено на посаді прокурора Одеської області, з якої його було звільнено в липні 2014 року.

Фото: Одесская жизнь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-