Марушевська написала прокуратурі про порушення на 30 мільйонів

Марушевська написала прокуратурі про порушення на 30 мільйонів

Укрінформ
Керівник Одеської митниці ДФСУ Юлія Марушевська передала до облпрокуратури пакет документів, що підтверджують виявлені під час моніторингу митних оформлень ухилення однієї з компаній від сплати податків при оформленні підакцизних товарів на суму 30 мільйонів гривень.

Про це Марушевська написала на своїй сторінці Facebook.

"Завдяки старій програмі "Інспектор-2006" до бюджету не потрапили 30 мільйонів гривень. Система дозволила провести митне оформлення з порушенням. Тепер прокуратура розслідуватиме справу і визначить, чи це була халатність чи корупція з боку інспекторів", - зазначила Марушевська.

Подробиці виявленого порушення при митному оформленні тютюнових виробів однією з комерційних структур, оприлюднила прес-служба митниці.

"Після зміни податкового законодавства з 1 січня, - повідомили Укрінформу в митниці, - від сплати акцизного податку звільняється імпорт тютюнової сировини лише при наявності відповідної ліцензії. Але одна із компаній оформилася без ліцензії, використавши застаріле законодавство".

"Програма "Інспектор-2006" дозволила без проблем оформити преференцію зі сплати акцизного податку без надання необхідної ліцензії. Тобто система працює так, що можна без труднощів завдати збитків бюджету держави в розмірі близько 30 мільйонів гривень", - зазначили в прес-службі митниці, пославшись на першого заступника керівника митниці Семена Кривоноса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-