Поліція з'ясовує, чи причетні

Поліція з'ясовує, чи причетні "смотрящі" Януковича до захоплення спиртзаводу

Укрінформ
Поліція з'ясує, чи має відношення Андрій Гнатуш, організатор сьогоднішнього рейдерського нападу на Угерський спиртзавод на Львівщині до "смотрящих" сім'ї Януковича.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу сказав керівник ГУ Нацполіції Львівщини полковник Дмитро Загарія.

"Дії людей, які 17 березня вдерлись на територію Угерського спиртзаводу, були абсолютно неправомірними. Крім того, супроводжувались трощенням вікон, дверей, апаратури в офісному та інших приміщеннях заводу. Загін рейдерів нараховував понад 200 чоловік. Організував цей напад Андрій Гнатуш, який повідомив, що його призначили новим керівником підприємства. На час прибуття правоохоронців він уже зайняв крісло директора заводу і віддавав накази "своїм" людям", - зазначив Загарія.

На уточнююче запитання, чи є Гнатуш представником так званих "смотрящих" сім`ї Януковича, яка намагається повернути собі прибуткову галузь, керівник Нацполіції області відповів: "Я не знаю, хто до кого належить. Будемо розбиратись".

За словами Загарії, оперативники Стрийського райвідділу, на допомогу яким прибули спецпризначенці, заблокували територію підприємства та затримали частину нападників. Їх доставлено до райвідділення, ведеться опитування, встановлюються особи учасників рейдерської атаки. Порушено кримінальну справу. На місці перебувають районний прокурор, голова Стрийської райдержадміністрації, правоохоронці.

Ситуацію з Угерським спиртзаводом взяла під особистий контроль очільниця Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на світанку до Угерського спиртзаводу на Львівщині під`їхала колона автобусів та автомобілів з озброєними людьми. Вони захопити територію підприємства і увірвались в офісну будівлю, забезпечивши доступ до керівного кабінету "новопризначеному" директору. Обурені працівники спиртзаводу та місцеві жителі перекрили міжнародну автотрасу Київ-Чоп, протестуючи проти силового захоплення підприємства.

Раніше спроби рейдерського захоплення робились на спиртзаводах у Струтині та у Вузловому на Львівщині.

Вчора майже півтисячі працівників спиртзаводів Львівщини мітингували під стінами ВР України, вимагаючи припинити тиск на їхні підприємства, розслідувати причетність керівництва Мінагрополітики та ДП "Укрспирт" до дестабілізації роботи заводів і корупційних фінансових схем у спиртовій галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-