На Рівненщині за підкуп виборців засудили кандидата в депутати

На Рівненщині за підкуп виборців засудили кандидата в депутати

Укрінформ
На Рівненщині кандидата в депутати однієї з міських рад, який восени 2015 року роздавав виборцям по 500 гривень, засудили до 5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

«Згідно із вироком Острозького районного суду від 03.03.2016 чоловіку призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади в органах державної виконавчої влади строком на 1 рік. Одночасно, з урахуванням того, що підсудний щиро розкаявся у вчиненому злочині та до кримінальної відповідальності притягується вперше, до нього судом застосовано ст. 75 КК України та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік 6 місяців», - заявив прокурор Володимир Пилипів.

У повідомленні зазначається, що обвинувачуваний у жовтні 2015 року роздавав виборцям по 500 грн. За це він хотів, щоб громадяни проголосувати за нього на виборах у депутати до однієї із міських рад Рівненської області та за певного кандидата на міського голову. Тим, хто «правильно» заповнить бюлетень і зможе це підтвердити, обіцяв заплатити додатково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-