Конотопському полковнику поліції загрожує 10 років за хабар

Конотопському полковнику поліції загрожує 10 років за хабар

Укрінформ
Прокуратура Сумської області направила до суду обвинувальний акт стосовно керівника Конотопського відділу поліції за хабар.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар обласної прокуратури Наталія Науменко.

„Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний полковник поліції вимагав та отримав від керівника одного з державних підприємств регіону неправомірну вигоду за неперешкоджання його комерційній діяльності. Полковника поліції 1 грудня 2015 року затримано «на гарячому» під час одержання 33 тис. грн хабара.

Окрім того, триває судовий розгляд справи за обвинуваченнями зазначеного правоохоронця в зловживанні владою та приховуванні злочину. Встановлено, що, перебуваючи на посаді начальника Сумського міського відділу міліції, він не вживав жодних заходів щодо припинення злочинних дій підприємців з видобування піску. Разом з тим, обвинувачуваний наприкінці 2014 року наказав підлеглим не обліковувати в статистичній звітності особливо тяжкий злочин проти власності”, - розповіла Науменко.

Нагадаємо, 2 листопада 2015 року керівнику Конотопського відділу поліції повідомлено про підозру у вчиненні вказаних службових злочинів. Прокуратура звернулась до суду з клопотанням про відсторонення його від займаної посади, однак суд відхилив клопотання прокуратури. 1 грудня 2015 року зазначеного правоохоронця було викрито на отриманні хабара.

Наразі за клопотанням прокуратури керівника Конотопського відділу поліції відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід – домашній арешт.

Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-