Sim-карти МТС можуть потрапляти в Крим офіційно - ЗМІ

Sim-карти МТС можуть потрапляти в Крим офіційно - ЗМІ

Укрінформ
Про те, що в Криму можна придбати sim-карти краснодарської філії МТС, стало відомо минулого року.

Ці карти працювали в роумінгу на мережах місцевого оператора «К-телеком» (бренд Win-mobile): він зареєстрований в Краснодарі і працює на частотах, що належали «МТС-Україна», яка припинила роботу на півострові влітку 2014 р.

Про це повідомляють «Ведомости».

«К-телеком» належить вірменському ЗАТ «Сэлл груп уорлдвайд холдинг». Реальний власник «К-телеком» – ліванський інвестор П'єр Мішель Фаттуш, давній партнер МТС у Вірменії», - повідомляє менеджер російської компанії зв'язку.

Як пишуть «Ведомости», представники МТС завжди говорили, що не знають, як її sim-карти потрапляють у Крим, однак вдалося виявити на корпоративному сайті кубанського філії МТС серед партнерів – рітейлерів оператора семи компаній, зареєстрованих в Криму: ТОВ «Алло рітейл», КМС, «Мобістар», «Мобітел», «Парк Крим», «Проспект-М», «ПейБеррі».

Два з цих семи ТОВ «Алло рітейл» і «Парк Крим» – великі кримські мережі салонів зв'язку. У них можна придбати sim-карти МТС - це краснодарські номери. Для придбання потрібно 50 російських рублів та паспорт.

Прес-секретар МТС Дмитро Солодовніков заявив, що оператору як і раніше не відомо, як його sim-карти продаються в Криму. У контрактах комерційного представництва з зазначеними ТОВ (незважаючи на місце їх реєстрації) чітко прописана територія розповсюдження продуктів МТС: sim-карти оператора можуть продаватися тільки в Краснодарському краї і Адигеї, запевняє Солодовніков. Він пообіцяв провести перевірку факту продажу sim-карт в Криму і покарати їх за порушення договору.

Прямий вихід російських операторів в Крим ускладнений загрозою санкцій. Цінні папери МТС і материнської компанії «Вимпелкому» торгуються на американських біржах, «Мегафона» – Лондонської. Представник мінфіну США, відповідаючи на питання про можливості роботи російських операторів в Криму, говорив, що регулятор буде розглядати можливість введення санкцій проти компаній і окремих осіб, якщо побачить у діях «порушення указів президента, пов'язаних з Україною».

Указ президента США від 19 грудня 2014 р. прямо забороняє американським резидентам імпорт, експорт, продаж або постачання, прямо або опосередковано будь-яких товарів, послуг чи технологій в Крим.

Партнер King & Spalding Ілля Рачков вважає, однак, що у випадку з оператором, навіть якщо буде доведено, що він працює в Криму, американські власті можуть зробити виняток. Навесні минулого року мінфін США публікував поправки до розпорядження президента. З нового документа слідує, що американським компаніям більше не заборонено надавати жителям півострова безкоштовні послуги щодо приватного спілкування по інтернету: обмін миттєвими повідомленнями, чати, електронна пошта, соціальні мережі, обмін фотографіями і фільмами, вихід в інтернет, ведення блогів. «Така логіка говорить про те, що навряд чи американські регулятори хочуть відрізати жителів півострова від зовнішнього світу», – підсумовує експерт.

Кримські мобільні дилери продають також у Криму контракти Tele2 і «Вимпелкому».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-