Сурков «погостював» у бойовиків на Донбасі - СБУ

Сурков «погостював» у бойовиків на Донбасі - СБУ

Укрінформ
Російський функціонер помічник президента РФ В.Путіна Владислав Сурков 16 лютого побував у Донецьку з метою заслуховування звітів місцевих маріонеткових вождів і підготовки до так званих виборів у "ДНР".

Про це на брифінгу в середу заявив керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"СБУ було отримано достовірну інформацію, що 16 лютого в місті Донецьк перебував помічник президента РФ Путіна Владислав Сурков. Під час цього візиту російський громадянин Сурков заслуховував звіти керівників місцевих так званих адміністрацій псевдореспубліки "ДНР", ознайомлювався з суспільно-політичною, воєнно-політичною та соціально-економічною ситуацією в регіоні. Також одним з питань, які обговорювалися, була підготовка до так званих виборів на території "ДНР", - сказав Ткачук.

Він додав, що російська сторона ретельно приховувала підготовку до цього візиту.

За словами Ткачука, за підсумками нарад, що відбулися в Донецьку, Сурков прийняв ряд рішень, "фактично, вони вже були прийняті", які стосуватимуться кадрових перестановок у "ДНР".

"За нашими даними, наразі під великим ризиком звільнення перебуває так званий міністр закордонних справ "ДНР" Кофман,  а також керівник адміністрації голови "ДНР" Лещенко і в.о. голови адміністрації міста Дебальцеве", - повідомив Ткачук.

Він зауважив, що цей факт візиту в Донецьк російського функціонера не єдиний. Зокрема, за даними СБУ,  20 січня Сурков перебував у Луганській області  з дуже схожою місією.

"Такі виїзди особи, наближеної до президента РФ, ще раз доводять, наскільки щільно російська сторона, Кремль контролює все те, що відбувається на окупованій територій Донбасу. Це ще раз доводить,  що все керівництво маріонеткових республік перебуває під дуже пильним контролем з боку російських політичних кіл", - наголосив Ткачук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-