АТО: Противник активізувався на Луганському і Маріупольському напрямах

АТО: Противник активізувався на Луганському і Маріупольському напрямах

Карта
Укрінформ
На Донбасі терористи активізувалися на Луганському та Маріупольському напрямах. На Донецькому ситуація залишалася незмінною.

Про це заявив у четвер на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"На Луганському напрямі противник активізувався. Зокрема, ввечері бойовики застосували 120-мм міномет, ведучи вогонь по Станиці Луганській. Кілька мін розірвалося біля пішохідного КПВВ. Також вчора було дуже неспокійно поблизу с. Трьохізбенка, де НЗФ здійснили серію прицільних обстрілів сил АТО, в тому числі 1 раз – з 82-мм міномета", - зазначив Мотузяник.

Водночас на Донецькому напрямі, за його словами, ситуація залишалася незмінною. Двічі противник використав міномети: у Кіровому (Дзержинська міськрада) та Первомайському (східніше Пісків). У Майорську наші військові двічі потрапили під вогонь снайперів. Окрім цього, провокації НЗФ із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів різних систем відбулися по всьому фронту від Світлодарська до Пісок.

Натомість загострилася ситуація на Маріупольському напрямку. Зокрема, у Мар’їнці противник порушив режим тиші 17 разів, безупинно ведучи вогонь протягом кількох годин. У Красногорівці відбувся мінометний обстріл з боку НЗФ.

Також противник активізувався на схід від Маріуполя. Зокрема, українські передові позиції на лінії Гнутове – Ломакіне неодноразово були обстріляні зі 120-мм мінометів. При цьому було випущено кілька десятків мін. Окрім того, бойовики обстріляли український блокпост на трасі Маріуполь - Донецьк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-