Поліція взяла бойовика, що воював на Карачуні

Поліція взяла бойовика, що воював на Карачуні

Укрінформ
Співробітники кримінальної поліції обласного главку викрили жителя Краматорська у причетності до діяльності незаконного збройного формування. 

Про це повідомляє Відділ комунікації ГУ НП у Донецькій області.

У 2014 році чоловік брав участь у встановленні блокпосту поблизу гори Карачун, на якому здійснював незаконну фільтрацію громадян. Після першого ж бою бойовик втік, потім відсиджувався вдома, ретельно приховуючи факт участі у бандформуванні.

"Співробітникам спеціальної групи з розшуку та документування діяльності учасників незаконних збройних формувань буквально по крупицях вдалося зібрати докази причетності краматорчанина до протиправної діяльності. В результаті ретельної роботи підозрюваного було затримано майже через рік після відкриття кримінального провадження", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що навесні 2014 року тоді ще 26-річний прихильник «руського міра» брав активну участь в антиукраїнських акціях протесту, а на початку травня поповнив  лави бойовиків. Разом з іншими він встановив блокпост поблизу гори Карачун, а згодом зі зброєю в руках здійснював незаконний догляд автотранспорту та перевірку документів у водіїв і пасажирів.

Вже за кілька днів розпочалася активна фаза антитерористичної операції, і гора Карачун, а разом з тим і блокпост опинилися в епіцентрі запеклих боїв. Гора та підступи до неї були стратегічною точкою, адже з цієї висоти можна контролювати майже усю північну частину регіону.

Після першого ж бою бойовики почали розбігатися. Але відступати разом з усіма в напрямку Донецька «служивому» не вистачило мужності, тому він вирішив відсидітися вдома і повернувся до Краматорська. Інформацію про свою участь у бойових діях ретельно приховував – сподівався, що минеться. Але поліцейські не дали зловмиснику шансу уникнути відповідальності.

Факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. На затриманого очікує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-