Терористи видворили з

Терористи видворили з "ДНР" трьох волонтерів, ще одна - під арештом

Укрінформ
В окупованому Донецьку терористами паралізована робота відомої волонтерської групи «Відповідальні громадяни»: троє її активістів ввечері 2 лютого видворені з «республіки».

При цьому ще одна активістка залишається затриманою з 29 січня і знаходиться в так званому "міністерстві держбезпеки "ДНР"", повідомляють самі волонтери організації "Відповідальні громадяни" на своїх сторінках в Facebook – Енріке Менендес і Лариса Лісняк.

«Наш офіс опечатаний, а співробітники розпущені по домівках. Діяльність організації у значній мірі паралізована. Весь автопарк, за винятком машини, на якій нам дозволили покинути територію, заарештований. Ми вислані з території "ДНР" без права повернення на невизначений термін», - написав Менендес.

При цьому він зазначив, що «силовиками "ДНР"» звинувачення до них «офіційно пред'явлено не були», хоча терористи і протримали волонтерів 7 годин в так званому «МГБ».

«Нас попросили написати заяви з принизливим для мене, як донеччанина, формулюванням «видворення», - пояснив Менендес, додавши, що з затриманої раніше Мариною Черенковою «побачиться не дали, але з завтрашнього пообіцяли можливість передавати їй передачки».

За словами Менендеса, при перетині лінії розмежування з «ДНР» на підконтрольну територію Україні виникли складності, оскільки пункти пропуску вже були закриті. Але в підсумку на українській стороні проявили лояльність і пропустили волонтерів.

«Важкою частиною було те, що нас залишили на нейтральній смузі вночі, коли КПП вже не працюють. У підсумку нас зустріли бадьорими автоматними чергами. Спасибі людям, які допомогли нам в'їхати. Це був не самий приємний годину в нашому житті. В СБУ нас поїли чаєм і годували бутербродами», - констатував волонтер.

У свою чергу в Гуманітарному штабі «Допоможемо» Фонду Ріната Ахметова, з яким тісно співпрацювали ці донецькі волонтери, пояснили, що «організація «Відповідальні громадяни» займає нейтральну позицію в конфлікті на Донбасі і надає виключно гуманітарну допомогу мирним жителям, які проживають на непідконтрольних Україні територіях».

З приводу затримання одного з волонтерок в штабі Ахметова написали, що «з тривогою стежать за розвитком подій» і сподіваються, що вона «буде звільнена найближчим часом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-