В Авдіївці знайшли зброю, викрадену з міліції в 2014-му

В Авдіївці знайшли зброю, викрадену з міліції в 2014-му

Укрінформ
У мешканця м.Авдіївки, що на Донеччині, вилучили зброю, викрадену при захопленні сепаратистами міліцейського відділення в 2014 р., а у вказаній ним схованці знайшли гранатомети та боєприпаси.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Донецькій області.

«У жителя Авдіївки правоохоронці виявили 3 пістолети і автомат Калашникова, викрадені при захопленні будівлі міськвідділу міліції, після чого правопорушник вивів їх на схованку зі зброєю. Завдяки отриманим відомостям у підвальному приміщенні покинутої будівлі було виявлено та вилучено 10 гранатометів, 10 пострілів до них, а також понад 19 тисяч набоїв різного калібру», - йдеться у повідомленні.

У поліції поінформували, що 35-річного чоловіка було затримано на вулиці зі спортивною сумкою, в якій знаходились 3 пістолети Макарова, один автомат «АКСУ-74», 8 бойових гранат, 119 патронів калібром 5,45 мм і 24 патрони до пістолета Макарова. Як виявилося, пістолети і автомат були викрадені при захопленні будівлі Авдіївської міліції 9 липня 2014 року.

Затриманий пояснив, що зброю і боєприпаси виявив при обстеженні підвалу, де шукав мідь або інші кольорові метали. Знайдене він планував продати. Частину арсеналу прихопив з собою, а 8 дерев'яних ящиків з патронами калібром 5.45 мм, 2 цинки з патронами калібру 7.62 мм, 10 гранатометів і 10 снарядів-гранат до них залишив на місці.

Наразі зброю та боєприпаси вилучено і направлено на дослідження. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України, за що передбачено до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-