На Луганщині впіймали бойовика з банди

На Луганщині впіймали бойовика з банди "Призрак"

Укрінформ
У ході проведення спецоперації у прифронтовому місті Золоте Попаснянського району співробітники батальйону поліції особливого призначення ГУНП України в Луганській області затримали 28-річного раніше судимого місцевого жителя, який був членом незаконного збройного формування «Призрак».

Про це повідомляє Відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Луганській області.

"Ще наприкінці травня 2014 року, коли м. Золоте було окуповане бойовиками, колишній шахтар вступив до лав терористичної організації «ЛНР». За «служіння республіці» бойовики обіцяли платити 5 тис. гривень щомісяця", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваний входив до складу незаконного збройного формування «Призрак». Спочатку він зі зброєю в руках ніс службу на блокпосту, а потім брав активну участь в бойових діях проти Збройних сил України. Після поразки під час бойового зіткнення з українськими військовослужбовцями під містом Лисичанськом, він втік з лав бойовиків. Деякий час переховувався у родичів на території Західної України, після чого приїхав до своєї дружини у місто Золоте, де і був затриманий.

Наразі підозрюваний взаємодіє зі співробітниками поліції. Відносно нього відкрито кримінальне провадження за ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-