В ОБСЄ побачили розгортання важкого озброєння в районі Мар'їнки

В ОБСЄ побачили розгортання важкого озброєння в районі Мар'їнки

Укрінформ
"Гарячою точкою" в зоні АТО став трикутник Комінтернове - Павлопіль - Октябрь, а в районі Мар'їнки ОБСЄ зафіксувала ознаки підготовки важкого озброєння до застосування.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"20 січня ми чули близько 25 артилерійських вибухів в районі Комінтернове. Така ескалація не є сюрпризом, враховуючи, що потужно озброєні люди перебувають надто близько один від одного. Як і раніше, я закликаю сторони негайно припинити ескалацію", - підкреслив Хуг.

За його словами, аналогічна динаміка спостерігається в районі Мар'їнки: "Більш тривожно, що ми маємо ознаки розгортання там важкого озброєння і його підготовки до застосування", - підкреслив Хуг.

Водночас він наголосив, що ситуація навколо Горлівки також залишається нестабільною, де на північний схід від міста СММ 20 січня менше ніж за годину зафіксувало 43 невизначених вибухів.

Хуг повідомив, що зафіксовано невелике збільшення активності бойових дій в районі Донецького аеропорту, а також порушення режиму припинення вогню у н.п.Зайцеве.

"Цієї середи наші спостерігачі зафіксували пошкодження цивільного будинку у селищі, спричинені 82 і 120-мм мінометами. Це озброєння є забороненим у цьому районі відповідно до Мінських домовленостей", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-