Смерті від грипу: На Одещині вже 31. В лікарнях Одеси - 80 тяжкохворих

Смерті від грипу: На Одещині вже 31. В лікарнях Одеси - 80 тяжкохворих

Укрінформ
У медичних закладах Одеської області продовжують реєструвати летальні випадки унаслідок ускладнень у вигляді пневмонії  А(H1N1), викликаних захворюванням на грип.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Ситуаційного центру з грипу, створеного при департаменті охорони здоров'я і соціального захисту Одеської облдержадміністрації.

"Через ускладнення при перебігу хвороби станом на 28 січня померла 31 особа, найбільше летальних випадків зафіксовано в Одесі - 22 пацієнти, решта - в сільських районах. Дві третини померлих – чоловіки. За рівнем захворюваності епідеміологічний поріг поки не перевищено", - зазначили медики.

У Ситуаційному центрі з грипу додали, що у п'ятницю, 29 січня, в Одесу буде доставлено 2 тисячі доз препаратів «таміфлю» і «реленза» у межах гуманітарної допомоги з Литви. Препарати буде направлено до лікарень.

Як повідомляв Укрінформ, через збільшення числа хворих на грип Ізмаїльський міськвиконком вирішив продовжити до 10 лютого карантин у навчально-виховних закладах міста.

"Ми звернулися до керівництва Одеської облради з проханням виділити препарат Таміфлю і ряд інших ліків, яких немає у вільному продажу і які необхідні для лікування хворих. Міська влада виділила 195 тисяч гривень на придбання необхідних противірусних препаратів, які будуть розподілені по лікувальних установах міста, де перебуває 80 тяжкохворих людей. Наше завдання - не допустити летальних випадків", - наголосив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-