У Харкові ввели масковий режим

У Харкові ввели масковий режим

Укрінформ
Обов'язкове носіння медичних масок у приміщеннях з великим скупченням людей запровадили в Харкові.

Про це розповіла на прес-конференції головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Маски мають носити працівники супермаркетів, торговельних центрів, кінотеатрів, сфери соціального забезпечення, дошкільних навчальних закладів", - зазначила Зубкова.

За її словами, контроль за дотриманням "режиму масок" покладений на співробітників районних санепідстанцій.

"Епідпоріг по грипу і ГРВІ у Харкові не перевищено, але є зростання рівня захворюваності. За третій тиждень січня цей показник становить 20% хворих на 10 тис. населення, тобто, він перевищений у 1,5 раза", - додала Зубкова.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Юрія Сороколата, 135 ліжок у лікарнях міста перепрофільовані на випадок надходження пацієнтів з ГРВІ і грипом.

"З міського бюджету виділено 1 млн грн на придбання дезинфікуючих засобів і 600 тис. грн - на антибактеріальні препарати", - зазначив Сороколат.

З початку сезону захворюваності на ГРВІ в лікарні Харкова надійшло 680 осіб, з них 224 - діти. Зареєстровані 120 випадків захворювання на грип, 52 з них підтверджені. П'ять осіб померли від ускладнень.

Як повідомляв раніше Укрінформ, з 26 січня у школах Харкова запроваджено карантин, орієнтовно, до 1 лютого. Дитячі садки працюють, як завжди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-