Школи Харкова закрили на карантин

Школи Харкова закрили на карантин

Укрінформ
З 27 січня школи Харкова не працюватимуть: оголошено карантин.

Про це журналістам розповів перший віце-мер Харкова Ігор Терехов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Карантин у школах запроваджується із завтрашнього дня і триватиме аж до особливого розпорядження мера Геннадія Кернеса. Точні терміни поки що назвати не можемо, але, однозначно, він триватиме до понеділка, 1 лютого. Подивимося на динаміку", - відзначив Терехов.

Як пояснює головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова, епідпоріг по грипу і ГРВІ в Харкові не перевищений, але є зростання рівня захворюваності: "Карантин у школах запроваджується, щоб зупинити цей процес. Дорослі і діти хворіють однаково".

За словами директора департаменту освіти Харківської міськради Ольги Деменко, дитячі садки продовжать роботу в звичайному режимі.

"Рівень захворюваності на ГРВІ і грип серед дітей від 2 до 6 років набагато нижчий, ніж серед школярів. Зараз у школах відсутні 20% учнів, з них 10% - по хворобі, 10% - за сімейними обставинами. У період карантину дітям дадуть додому завдання. Наприкінці тижня ми вирішимо, чи продовжувати карантин", - пояснила Деменко.

 Що стосується ситуації в Харківській області, то, як розповіли  в Харківській облдержадміністрації, тільки за тиждень з 18 по 24 січня на грип і ГРВІ захворіли близько 9 тис. осіб, з них майже половина - діти.

"За цей тиждень зареєстровано три  випадки смерті внаслідок грипу - на додаток до тих п'яти, що зареєстровані на самому початку року", - поінформували в ОДА.

Як повідомляв раніше Укрінформ, школи в сільських районах Харківщини закриті через снігопад з 19 січня. У Харкові усі ці дні навчання в школах не призупинялося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-