Бойовики шантажували мешканця Попасної - вимагали теракт

Бойовики шантажували мешканця Попасної - вимагали теракт

Укрінформ
Бойовики так званої ЛНР, загрожуючи мешканцю м.Попасна Луганської області розправою над ним та його родиною, примушували його закласти вибухівку на одній з вулиць міста. Але чоловік звернувся до СБУ і віддав боєприпас.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

«Встановлено, що влітку 2015 року місцевий мешканець був захоплений двома невстановленими озброєними чоловіками у камуфльованому одязі, які мали розпізнавальні знаки незаконного збройного формування так званої «ЛНР». Саме ці «патріоти Донбасу», погрожуючи застосуванням фізичного насильства щодо нього, а також членів його сім'ї, надали чоловікові боєприпас та змушували закласти його на одній з вулиць міста для здійснення теракту», - йдеться у повідомленні.

Під тиском терористів чоловік удав, ніби погоджується. «Однак, розуміючи протиправність таких дій, а також той факт, що підрив боєприпасу може призвести до великих людських жертв, у тому числі серед цивільного населення міста, жодних дій на виконання протиправного наказу представників так званої «ЛНР» не вчинив, а навпаки, звернувшись до співробітників Служби безпеки України, добровільно видав їм небезпечний предмет», - розповіли в прокуратурі.

Нині ухвалою Попаснянського районного суду задоволено клопотання прокуратури про звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності за незаконне придбання, носіння та зберігання бойового припасу на підставі ч. 3 ст. 263 КК України.

«Отже, вибір є завжди. Вказаний приклад засвідчує, що зупинити неконтрольований обіг зброї та кровопролиття в нашому регіоні в силах кожного», - наголосили в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-