Місцева влада привласнила в курортній Затоці землі на 50 мільйонів

Місцева влада привласнила в курортній Затоці землі на 50 мільйонів

Укрінформ
Співробітники прокуратури та поліції Одеської області викрили низку незаконних оборудок з відчуженням рекреаційних земель ринковою вартістю 50 мільйонів гривень у курортному селищі Затока.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

У відомстві зазначили, що до злочинних діянь у Білгород-Дністровському районі причетні керівники органів місцевого самоврядування.

"Селищний голова Затоки, керівник земельної комісії та головний архітектор м. Білгород-Дністровський незаконно відчужили рекреаційні землі ринковою вартістю 50 мільйонів гривень під дачне будівництво. Прокуратура Одеської області спільно з органами поліції повідомили посадовцям про підозру у зловживанні службовим становищем та умисному перешкоджанні виконання судового рішення", - зазначили в облпрокуратурі.

Зокрема, встановлено, що у вересні-грудні 2014 року керівник селищної ради спільно з головою земельної комісії та головним архітектором міста незаконно вивели із комунальної власності та передали у приватну власність земельну ділянку рекреаційного призначення площею понад 3 гектари. Рекреаційну землю поділено між 66 пов’язаними з посадовцями особами.

Між тим, заборона на забудову землі дачними будинками визначена законодавством, а ухвалою суду заборонено вчиняти будь-які дії з цією ділянкою.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 382, ч. 1 366 КК України (зловживання службовим становищем, невиконання судового рішення та службове підроблення) Кримінального кодексу України триває. Прокуратура готує звернення до суду з клопотанням про відсторонення цих посадових осіб від займаних посад", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-