Справа 2 травня: суд оголосив обвинувачення і запросить свідків

Справа 2 травня: суд оголосив обвинувачення і запросить свідків

Укрінформ
Представник державного обвинувачення Олександр Бабин сьогодні завершив оголошення обвинувального акту у провадженні про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року, що призвели до загибелі 48 осіб і сотень поранених.

Прокурор озвучив заключну частину обвинувального висновку, включно з низкою цивільних позовів до обвинувачуваних, один із яких брав участь у заворушеннях зі зброєю в руках, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обвинувачувані вчинили злочини, передбачені статтею 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу. Крім того, слідство звинувачує одного з підсудних у незаконному поводженні з вогнепальною зброєю, що підпадає під дію статті 263 Кримінального кодексу України", - зазначив Бабин.

Прокурор додав, що "цивільні позови до обвинувачуваних, в тому числі до двох громадян Російської Федерації, становлять близько 270 тисяч гривень". Їх пред'явили полк патрульно-постової служби облУВС, бізнес-центр "Ольвія", "Одеський академічний російський театр", "Дочірній банк Сбєрбанка Росії" та інші структури.

Як повідомляв Укрінформ, 17 грудня у Малиновському райсуді Одеси було озвучено основну частину обвинувального висновку. За півроку - з червня по грудень - зачитано понад 180 сторінок документу, що стосується кривавих епізодів на Грецькій площі.

На наступних засідання суду колегія суддів під головуванням Віктора Короя розпочне слухання свідків, в тому числі представників правоохоронних органів, стосовно перебігу трагічних подій 2 травня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-