Хуг анонсував розширення місії ОБСЄ в Україні

Хуг анонсував розширення місії ОБСЄ в Україні

Укрінформ
Склад спостерігачів ОБСЄ в Україні буде розширено до кінця березня 2016 року і він складе 1300 осіб.

Про це заявив заступник глави місії Олександр Хуг в інтерв'ю DW.

Висловивши сподівання, що робота ОБСЄ в Донбасі триватиме і після 31 березня, Хуг заявив, що 800 спостерігачів будуть працювати на сході України і далі.

Серед негативних факторів роботи в Донбасі Хуг назвав те, що часто спостерігачам ОБСЄ не надається можливість відвідати бази патрулювання з обох сторін, а також отримати повний доступ до контролю на російсько-українському кордоні.

«Обстановка на лінії розмежування залишається напруженою. Найбільш гарячими точками залишається район Донецького аеропорту і Горлівка», - пише DW.

За словами Хуга, перестрілки в районі Донецького аеропорту або поблизу Горлівки показують, що там сконцентровані значні та добре озброєні сили обох сторін конфлікту.

«Гуманітарна ситуація, особливо вздовж так званої зони розмежування, залишається, за оцінками спостерігачів, критичною. У багатьох районах немає газу, води та світла. Не працюють багато шкіл і дитячих садочків. Складна ситуація з медичним обслуговуванням», - перерахував проблеми окупованого терористами регіону Олександр Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-