Розвідка повідомила ОБСЄ про заборонені САУ біля Новоазовська

Розвідка повідомила ОБСЄ про заборонені САУ біля Новоазовська

Укрінформ
Окупанти протягом минулої доби здійснили 31 обстріл сил АТО, у тому числі з 82- та 120-мм мінометів.

Про це повідомляється на сайті ГУР Міноборони України.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. Зберігається інтенсивний вогневий вплив на сили АТО, у т.ч. із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 15 грудня ц.р. здійснено 31 обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів, 82- та 120-мм мінометів", - йдеться у повідомленні.

Так, 5 обстрілів здійснили в районах Луганське, Зайцеве (Слов'янський напрямок); 26 - Новгородське, Авдіївка, Опитне, Піски (Донецький напрямок).

Разом з цим, розвідка надала представникам СММ ОБСЄ інформацію про наявність у районі Безіменного забороненого Мінськом озброєння - артилерійських систем калібром понад 100-мм (САУ).

За інформацією ГУР, основні зусилля противника були зосереджені на посиленні/перегрупуванні підрозділів першого ешелону 1 армійського корпусу (АК) російсько-окупаційних сил (сформований на території т.з. "ДНР") на Слов'янському та Донецькому напрямках.

Крім того, противник проводив удосконалення інженерного обладнання переднього краю оборони підрозділів 1 АК на Маріупольському напрямку, а також здійснював доукомплектування з'єднань і частин, нарощування логістичного забезпечення.

Також спостерігалося ведення розвідки противником сил АТО на Слов'янському напрямку та часткове відновлення транспортної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-