В Ямполі Хмельницький «посунув» Леніна

Укрінформ
Пам’ятник Богдану Хмельницькому встановили на центральній площі міста Ямполя на Вінниччині. Гетьман «посунув» пам'ятник Леніну, який упродовж десятиліть височів перед будівлею місцевої РДА. За рішенням райради, вождя пролетаріату перенесли на майданчик біля художнього музею.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Вінницької ОДА.

«Ямпільщина має давні козацькі традиції і встановлення пам’ятника Богдану Хмельницькому – це вшанування нашої історичної минувшини та національних героїв. Його створили за підтримки місцевої влади та коштом меценатів. Для місцевої громади – це свідчення нової доби, адже досі на цьому місці стояв пам’ятник Леніну», - зазначили в департаменті.

Триметрова постать Богдана Хмельницького постала у камені. Скульптуру встановлено на постаменті. Створив монумент київський скульптор Андрій Никитюк, відомий погруддями подільських козацьких отаманів, зокрема, Данила Нечая й Івана Богуна.

Довідка. Окрім пам'ятника Богдану Хмельницькому в Ямполі, на Вінниччині є іще два його погруддя в Немирівському та Іллінецькому районах, а також монумент у Хмільнику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-