Презентація проєкту безоплатної психологічної допомоги жінкам

Презентація проєкту безоплатної психологічної допомоги жінкам "Невизначена втрата"

Укрінформ
20 травня, 12:00 - презентація проєкту безоплатної психологічної допомоги жінкам "Невизначена втрата".

Організатори: БО “БФ “Майбутнє для України” (Future for Ukraine), Асоціація родин захисників «Азовсталі».

Учасники: Ольга Андріанова - співзасновниця Асоціації родин захисників «Азовсталі»; Олександр Кононенко - представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони; Маргарита Манжос - дружина військовополоненого захисника «Азовсталі»; Анна Грубая - керівниця проєктів та програм напряму «Допомога жінкам» FFU, психологиня, модераторка.

До участі запрошені: представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, дружини полонених українських військових, які брали участь у пілотній програмі, представники громадськості.

Питання до обговорення:

  • Потреби жінок полонених військових: психологічна підтримка, фінансова, гуманітарна.
  • Як діяти, якщо ваш член родини, який зарахований до лав ЗСУ (в тому числі ТрО), інших підрозділів (далі – Захисник), зник безвісти, потрапив у полон чи загинув?
  • Як терапія допоможе пережити втрату? Які інструменти в психології допоможуть жінці не ставити життя на паузу, очікуючи звістки про рідних з полону чи фронту?
  • Чому варто звернутись до психолога, якщо близька людина зникла безвісти, потрапила в полон чи загинула.
  • Механізм надання психологічної допомоги у проєкті GIDNA.
  • Чому проєкт унікальний? Переваги для жінок. Результати роботи пілотного запуску.

Коротко. Під час конференції, яка приурочена до другої річниці завершення оборони Азовсталі, буде анонсовано широкий запуск проєкту безоплатної психологічної допомоги жінкам “Невизначена втрата” від фонду “Майбутнє для України” (Future for Ukraine), що реалізується у межах програми психологічної підтримки українських жінок GIDNA. Також будуть обговорені перші результатами роботи з дружинами захисників Асоціації родин захисників «Азовсталі». 

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: a.fedorovska@ffu.foundation.

Акредитація триватиме до 19 травня, 20:00. Для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні запускають проєкт психологічної допомоги жінкам полонених військових

Програма безоплатної психологічної допомоги жінкам полонених військових або зниклих безвісті - "Невизначена варта" - запускають в Україні.

По це повідомила керівниця проєктів та програм напряму "Допомога жінкам" благодійного фонду "Майбутнє для України" Анна Грубая під час презентації в Укрінформі.

"Цей проєкт передбачає надання 16 консультацій безкоштовних консультацій психолога для жінок, 6  індивідуальних та 10 групових. Також жінкам пропонується щомісячна група підтримки після проходження курсу консультацій. Ми розуміємо, що не кожна жінка готова ділитися своїм особистим на загал, хтось хоче працювати індивідуально з психологом, і ми цей шлях підтримуємо. Водночас, після індивідуальної роботи, якщо жінка готова, вона може працювати в групі разом з іншими жінками, або розділити свій біль і отримати цю необхідну підтримку", - розповіла Анна Грубая.

За її словами, в групах не більше семи жінок, і вони розділяються за сімейною приналежністю (матері, дружини, доньки) та за статусом (зниклий безвісти або в полоні).

Вона зазначила, що проєкт передбачає високий професійний підхід, адже українські фахівці проходять навчання в психологині Рут Дорум з Ізраїльської коаліції травми (Israel Trauma Coalition). Грубая підкреслила, що вміння працювати з травмою і реалізовувати це практично є важливим, адже не можна допустити повторної травматизації у людини.

Співзасновниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» Ольга Андріанова зауважила, що наразі є величезний попит на психологічну підтримку, і дуже важливо її надавати.

"В соціумі досі багатьом людям незрозуміло, що відчувають жінки, які чекають своїх рідних з полону, або у яких чоловіки зникли безвісти, або загинули. Дуже часто вони задають некоректні питання цим жінкам, і цей тиск на них є дуже важким", - сказала вона.

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександр Кононенко зауважив, що дуже важливо регулярно проводити мітинги на підтримку військовополонених по всій Україні.

"Це дуже важливо, як і для нагадування українському суспільству про те, що ще дуже багато наших захисників знаходяться в полоні. І більш важливим є нагадування міжнародній спільноті про ті проблеми, які не вирішуються. Бо саме РФ у числі інших країн підписала Женевські конвенції, де дуже чітко визначено всі вимоги до перебування в полоні", - сказав Кононенко.

Проєкт від фонду “Майбутнє для України” (Future for Ukraine) реалізується у межах програми психологічної підтримки українських жінок GIDNA.

Залишати заявку на отримання психологічної допомоги можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців закликав керівників країн, церков, міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій та людей доброї волі докласти всіх можливих зусиль для найшвидшого звільнення з російського полону захисників Маріуполя, а також та всіх інших полонених українців – військових і цивільних.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-