Реалії війни в Україні: жінка і соціальні виклики

Реалії війни в Україні: жінка і соціальні виклики

Укрінформ
23 червня, 13:30 -  круглий стіл на тему: “Реалії війни в Україні: жінка і соціальні виклики”.

Організатор: Благодійний фонд “Інни Силантьєвої”.

Учасники: Інна Силантьєва - генеральна директорка Благодійного фонду “Інни Силантьєвої”, президентка Асоціації соціального розвитку через право; Людмила Марченко - народна депутатка України; Ганна Свириденко - депутатка Київської міської ради; Олеся Баженова - старша лейтенантка, військовослужбовець Збройних сил України; Тетяна Локацька - військовослужбовець Збройних сил України; Наталія Лелюх - лікарка акушерка-гінекологиня, медична волонтерка, блогерка; Ірина Юрченко - провідниця “Укрзалізниці”, мати захисника “Азовсталі”; Наталія Оніщенко - заступниця директора Інституту держави і права імені В.М.Корецького НАН України, докторка юридичних наук, професорка, академік Національної Академії правових наук України; Лілія Амелічева - професорка кафедри цивільного права і процесу, керівниця юридичної клініки Донецького національного університету імені Василя Стуса, докторка юридичних наук, доцентка; Юлія Вотчер - волонтерка, президентка ГО “Мольфар”; Анна Свірідова - програмна директорка Авторадіо.

МодераторкаГанна Швець - головна редакторка “Української соціальної медіагрупи”.

Коротко. Мета круглого столу - обмін досвідом щодо подолання соціальних викликів в умовах війни. В обговоренні візьмуть участь представниці Державної служби України з надзвичайних ситуацій, науковці, волонтери з різних регіонів  України.

Довідково. Медіапартнер заходуСоціальна інформаційна платформа Social.com.ua. Співорганізатор – Асоціація соціального розвитку через право.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfF

Підсумкові матеріали:

Українські жінки здатні на те, чого від них ніхто не очікував - учасниці круглого столу

Вирішення значної частини соціальних викликів, з якими стикається українське суспільство, залежатиме від участі та рішучості жінок.

На цьому наголошували учасниці круглого столу в Укрінформі на тему “Реалії війни в Україні: жінка і соціальні виклики”.

“Жінки займають особливе місце в нашому суспільстві, навіть в умовах війни. І значна частина викликів, з якими ми стикаємося, наше суспільство, буде так само залежати від жіночої участі, від рішучості нас, жінок. Це соціальні проблеми, економічні, питання відбудови країни - і це все будемо робити ми, жінки”, - зазначила президент Асоціації соціального розвитку через право, генеральний директор благодійного фонду Інна Силантьєва.

За її словами, у межах реалізації проєкту “Сміливі заради майбутнього” українцям розкажуть про жінок, чиї історії здивують і будуть надихати.

Головний редактор Української соціальної медіагрупи Ганна Швець зауважила, що протягом двох місяців поспіль з ініціативи Інни Силантьєвої "знайомилися, зустрічалися і спілкувалися з жінками, які своєю справою, своєю щоденною роботою наближають перемогу".

Учасниця проєкту, лікар-акушер-гінеколог, медична волонтерка, блогерка Наталія Лелюх, яка працює на деокупованих територіях, розповіла, що як доброволець побувала у більш ніж 250 населених пунктах, де надавала медичну допомогу.

“Їжджу або по домовленості з громадами, або ми приїжджаємо туди, де тільки що відбулася деокупація, і просто надаємо допомогу цивільним”, - сказала вона, зауваживши, що 80% пацієнтів на цих територіях - жінки.

Лелюх розповіла, що минулого тижня відвідала Херсонщину, і найважчим для неї стало те, що у людей змінився настрій.

"Коли ми вперше приїхали на Херсонщину, ще в листопаді минулого року, це було щось дуже світле — люди були всі дуже радісні, було перше оце “наші приїхали, наші приїхали”. Зараз там знову важко. Там зараз знову плачуть, знову бояться. Там постійно гримить на горизонті, і мене дуже, як жінку, лякає те, що якщо зараз приїдеш у село на Київщині після деокупації, там гуляють діти, а там (на Херсонщині - ред.) діти не гуляють”, - наголосила Лелюх.

Водночас військовослужбовець ЗСУ Тетяна Локацька переконана, що українські жінки здатні перемогти будь-якого ворога.

“За оці півтора року я ще більше зрозуміла, ніж у 2014-му, коли була у волонтерстві і журналістиці на війні: жінки стільки можуть в Україні, особливо коли їх розізлити! Ми переможемо будь-кого. Головне - подолати в собі стереотипи. Ми насправді дуже сильні й дуже розумні. Я навіть такого не очікувала”, - зазначила Локацька.

Своєю чергою начальниця юридичного управління ДСНС Олена Кулеба зауважила, що у системі Державної служби з надзвичайних ситуацій, де особовий склад налічує понад 70 тисяч, 20% становлять жінки. Серед них є психологи, кінологи, водолази-піротехніки, хіміки, співробітниці підрозділів по роботі зі ЗМІ тощо.

“З цих 20% жінок майже 19% - це керівний склад, що ще раз показує, що наші жінки можуть досягати великих висот і вони справді мужні й можуть робити те, що ніхто не очікував”, - наголосила Кулеба.

«Сміливі заради майбутнього» — проєкт про унікальний професійний досвід жінок під час війни, особисті переживання та особливі історії.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-