Презентація першої в Україні магістерської програми “Управління фінансами сталого розвитку”

Презентація першої в Україні магістерської програми “Управління фінансами сталого розвитку”

Укрінформ
30 квітня, 11:00 - презентація першої в Україні магістерської програми “Управління фінансами сталого розвитку”.

Організатор: Асоціація експертів зі сталого розвитку (ASDE).

Учасники: Дмитро Лук’яненко - в.о. ректора Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана; Олександра Гуменна - наукова співробітниця ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», доцентка кафедри маркетингу та управління бізнесом Національного університету «Києво-Могилянська академія», керівниця International Sustainability Academy; Олексій Савін - директор департаменту сталого розвитку, УКРГАЗБАНК; Аліна Соколенко - голова та членкиня Наглядової ради Асоціації експертів зі сталого розвитку; Олександр Сущенко - науковий співробітник Центру дослідження довкілля імені Гельмгольца; представник Міжнародної фінансової корпорації (IFC) (TBC).

Модератор: Денис Гризоглазов - директор Навчально-наукового інституту бізнес-освіти імені Анатолія Поручника КНЕУ імені Вадима Гетьмана, к.е.н., доцент.

Чому це цікаво?

Асоціація експертів зі сталого розвитку у співпраці з Київським національним економічним університетом імені Вадима Гетьмана вперше в Україні започатковує нову освітньо-професійну програму “Управління фінансами сталого розвитку” для підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. 

Основна мета магістерської програми - підготовка висококваліфікованих фахівців у сфері фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку, здатних на високому професійному рівні здійснювати розробку й впровадження фінансової політики сталого розвитку на різних рівнях економічної системи для формування довгострокового економічного розвитку та посилення стійкості фінансової системи країни до екологічних, соціальних та управлінських ризиків.

Для здобуття цієї освітньої кваліфікації запрошуються фахівці з наявним практичним досвідом, які прагнуть покращити свою компетентність.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: Яна Коньок, виконавча директорка ASDE +380678948108, yana.konyok@asde.org.ua.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні готуватимуть фахівців з управління фінансами сталого розвитку

Інститут бізнес-освіти при Київському національному економічному університеті ім. В.Гетьмана відкриває нову освітньо-професійну програму “Управління фінансами сталого розвитку”.

Про це повідомив директор Навчально-наукового інституту бізнес-освіти імені Анатолія Поручника КНЕУ імені Вадима Гетьмана Денис Гризоглазов під час презентації проєкту в Укрінформі.

«Сьогодні ми презентуємо першу в Україні магістерську програму «Управління фінансами сталого розвитку». Це управлінська програма MBA, розроблена спільно з нашими партнерами - Асоціацією експертів сталого розвитку - на майданчиках нашого інституту. Розрахована вона в першу чергу на дорослу аудиторію, на фахівців, хто вже має першу освіту і прагне посилити, осучаснити або уточнити свої навички», - розповів Гризоглазов.

Інститут готуватиме фахівців у сфері фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку, здатних на високому професійному рівні здійснювати розробку й впровадження фінансової політики сталого розвитку передусім в інвестиційних проєктах.

На переконання директора департаменту сталого розвитку «Укргазбанку» Олексія Савіна, для формування довгострокового економічного розвитку Україна потребуватиме спеціалістів з управління фінансами сталого банкінгу не лише у фінансовому секторі.

«У великих корпораціях в енергетичній сфері, аграрній, металургійній є потреба у таких фахівцях. Наприклад, сьогодні українські виробники добрив, бетону, металургійної продукції мають дотримуватися кліматичних вимог щодо CBAM. Від підприємств вимагатимуть розрахунків екологічних індикаторів, відтак їм потрібно запроваджувати заходи по зменшенню викидів. Усі ці проєкти потребуватимуть інвестицій. Програма «Управління фінансами сталого розвитку» готуватиме фахівців для дуже широкого кола роботодавців», - зауважив Савін.

Як підкреслила наукова співробітниця ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Олександра Гуменна, ця освітня програма буде максимально прикладною, в тому числі завдяки тому, що участь в її підготовці взяли експерти-практики з Асоціації сталого розвитку.

«Ці викладачі мають великий досвід, залучені до багатьох проєктів, у тому числі дослідницьких, наукових і освітніх. Наразі у світі налічується близько 200 освітніх програм зі сталого розвитку, переважно це програми магістерського рівня. Але програми з управління фінансами в контексті сталого розвитку можна порахувати на пальцях рук. В Україні це перша така програма», - сказала Гуменна.

За інформацією Гризоглазова, навчання триватиме 1 рік і 6 місяців у заочній формі. Вартість в інституті планують обрахувати до кінця травня і оприлюднити у себе на інтернет-сторінці.

Як повідомлялося, одним із основних треків в Україні у найближчі роки стане не лише формування, але й просування кліматичного порядку денного, зокрема вкрай важливо напрацювати законодавчі зміни для запуску системи торгівлі викидами.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-