Форум «Повага. Досвід. Перспектива». Діалог про потреби ветеранів

Форум «Повага. Досвід. Перспектива». Діалог про потреби ветеранів

Укрінформ
27 червня, 13:00  - форум «Повага. Досвід. Перспектива», присвячений діалогу про потреби ветеранів.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ, Український ветеранський фонд Мінветеранів.

Спікери першої панелі «Ветеранська політика: виклики України»: Юлія Лапутіна — міністерка у справах ветеранів; Наталія Калмикова — виконавча директорка Українського ветеранського фонду Мінветеранів; Тарас Чмут – директор благодійного фонду «Повернись Живим», член Наглядової ради УВФ.

Модератор: Олексій Тарасов — головний редактор Radio NV.

Спікери другої панелі «Перекваліфікація та освіта»: Руслана Величко — перша заступниця виконавчої директорки УВ; Роксоляна Вороновська – керівниця UCU-online; Тетяна Жукова – ВМГО «Соціальний вектор»; Святослав Ніколайчук – ГО «Подільська агенція розвитку»; Вікторія Шинкаренко – ветеранка, ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини»; представник American University Kyiv.

Модератор: представник громадянського суспільства.

Спікери третьої панелі «Працевлаштування»: Андрій Ремізов – директор ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту»; Ілля Шполянський – ветеран, Рух ветеранів України; Тетяна Розумій – дружина ветерана, власниця взуттєвої крамниці; представники Укрзалізниці Укрпошти.

Модератор: Владислав Грєзєв — CEO Lobby X, координатор TEDxKyiv.

Чому це цікаво?

Головна мета форуму – посилити діалог із ветеранською спільнотою щодо можливостей для ветеранів і ветеранок на шляху їхньої реінтеграції, освіти та працевлаштування.

На учасників заходу чекає виступ спеціального гостя, а також своїми історіями шляху до мрії та її реалізації поділяться: дружина ветерана Оксана Макарова, ветерани Денис Дудник, Володимир Скосогоренко і Тарас Якобчук.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Реєстрація обовʼязкова за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfg20M_ysjWuST4dK6D7FBHwkdKCwnRY6Iewzp1OD5dHaGXIw/viewform?usp=send_form

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

50% демобілізованих втратять попередню кваліфікацію і потребуватимуть навчання - дослідження

На думку експертів 50% демобілізованих військовослужбовців втратять попередню кваліфікацію і будуть потребувати навчання.

Про це повідомив, CEO Lobby X та координатор TEDxKyiv Владислав Гєзєв під час форуму «Повага. Досвід. Перспектива», присвяченого діалогу про потреби ветеранів, який відбувся в Медіацентрі «Україна - Укрінформ».

У ході форуму було представлено дослідження працедавців щодо працевлаштування ветеранів російсько-української війни, яке було підготовлене Українським ветеранським фондом, Міністерством у справах ветеранів України, Lobby X та сайтом з пошуки роботи «Work.ua».

«50% демобілізованих бійців втратять попередню кваліфікацію і будуть потребувати навчання, так вважають самі ветерани. Водночас лише 25% роботодавців притримуються цієї думки», - зазначив Гєзєв.

Він також зауважив, що думку про те, що військова служба лише допоможе здобути нові компетенції підтримують 19% ветеранів та 23% роботодавців.

У дослідженні роботодавцями повідомляється, що статус ветерана війни вказують лише 18% бажаючих отримати роботу, натомість 71% роботодавців констатують, що дізнаються про це лише на етапі співбесіди.

За даними дослідження, серед основних причин, чому ветерани не вважають за потрібне говорити роботодавцю про свій статус - думка про те, що статус не має впливати на працевлаштування (16%), побоюються відмови роботодавця (7%) та не бажають спостерігати жалість до себе (5%).

Водночас, під час форуму учасники дискусії обговорили тенденції на ринку праці, які склалися після 24 лютого 2022 року та намітили шляхи вирішення проблеми працевлаштування ветеранів, такі як: проведення грантів, перекваліфікація за допомогою навчальних відео на платформі «Дія.Бізнес», стимулювання державою до працевлаштування ветеранів війни у приватні компанії.

«Давайте спільно будувати партнерство. Переконаний, що ми впораємося із цим викликом», - резюмував Грєзєв.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні після демобілізації 33% людей планує повернутися на своє робоче місце, а 35% не планують повертатися.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-