Санкції проти Росії: між війною та словами.  Результати дослідження

Санкції проти Росії: між війною та словами. Результати дослідження

Укрінформ
26 вересня, 11:00 - Санкції проти Росії: між війною та словами

Організатор: Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД).

Учасники: Василь Вовк - регіональний представник SWISSCONTACT SEC в Україні;  Андрій Витяганець - Мирноградська агенція розвитку; Андрій Гончарук - радник Президента України 2011-2014 рр.; Андрій Єрмолаєв - директор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна»; Олег Зарубінський - Український інститут дослідження екстремізму; Олександра Решмеділова - політичний аналітик і політолог; Наталія Отенко - Інститут Соціології НАН; Сергій Коваль - керівник аналітичного центру ВГО «Європейський шлях»; Богдан Бернацький - Democracy Reporting International; Ксенія Алеканкіна - Vox Ukraine; Тарас Цимбрівський - керівник Програми USAID Права людини в дії, Українська Гельсінська cпілка з прав людини; Катерина Сорока  - юридичний експерт; Вадим Денисенко - народний депутат України 8-го скликання; Ігор Попов - народний депутат України 8-го скликання; Анатолій Пінчук - президент ВГО «Українська Стратегія»; Олексій Семеній - директор Інституту глобальних трансформацій; Станіслав Небрат - радник Української асоціації зовнішньої політики; Альона Луньова - ГО «ZMINA. Центр прав людини»; Святослав Юраш - народний депутат України; Ігар Тишкевич - Український інститут майбутнього.

Питання до обговорення:

Яка мета санкційної політики проти Росії.

Як впливають санкції ЄС та США на економіку РФ.

Які з інструментів тиску на РФ є ефективними, а які неефективними.

Які є механізми розширення санкцій.

Які дії з боку РФ достатні для початку процесу зменшення або зняття санкцій.

Коротко. Міжнародний центр перспективних досліджень, Український інститут майбутнього та Польська неурядова організація «Sanction 2020» представлять результати дослідження «Санкції проти Росії» та проведуть за «круглим столом» дискусію на цю тему з іншими експертами.

Довідково. Як повідомляють організатори, в  сучасному світі за санкціями надійно закріпилася репутація комплексу заходів «між війною та словами». Санкційний режим проти Росії діє вже п’ятий рік як реакція світової спільноти на порушення територіальної цілісності України та прав людини в анексованому Криму та на непідконтрольній Києву частині Донецької та Луганської області.

Додаткова інформація за тел.: (068) 855-47-43 (Павло Вишебаба, комунікаційний директор МЦПД).

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували аналітичне дослідження про санкції проти РФ

Санкції залишаються єдиним способом здійснення тиску на зовнішню політику Російської Федерації.

Про це йдеться в результатах аналітичного дослідження "Санкції проти Росі: нинішній стан, перспективи, успіхи та прогалини багатостороннього міжнародного санкційного режиму проти РФ", презентованого в Укрінформі.

"Санкції, як інструмент beetween wars and words залишаються єдиним способом здійснення тиску на зовнішню політику Росії та одночасно обмеження її руйнівного для міжнародної безпеки потенціалу. Сильна сторона санкцій полягає в їх гнучкості й широті діапазону; в той час як ключова слабкість - у незначній силі впливу на процес прийняття рішень у Москві", - йдеться у дослідженні.

Автори дослідження також сформували низку рекомендацій "із урахуванням досвіду більш як п'яти років застосування санкцій проти Росії майже чотирма десятками держав".

Так, пропонується: обрати основною метою санкційного режиму підвищення ціни застосування сили в порушення міжнародних норм для Росії; активніше та ширше використовувати погрози застосування санкцій; визначити оптимальні характеристики санкційного режиму; розширити список осіб, на яких розповсюджується дія персональних санкцій та ін.

Як зазначили автори проєкту, дослідження "фокусується на статус-кво санкцій США та ЄС проти Росії".

Дослідження було розроблено представниками декількох неурядових інституцій. У його підготовці та обговоренні взяли участь експерти Міжнародного центру перспективних досліджень. Українського інституту майбутнього, ініціативи "Санкції-2020", Інституту світової політики та низки інших аналітичних центрів.

Як зазначили організатори, санкційний режим проти Росії діє вже п’ятий рік як реакція світової спільноти на порушення територіальної цілісності України та прав людини в анексованому Криму та на непідконтрольній Києву частині Донецької та Луганської області.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-