ІХ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Військова література у «Ветеранському наметі»

ІХ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Військова література у «Ветеранському наметі»

Укрінформ
13 травня 11:00 - Військова література у «Ветеранському наметі» на ІХ Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал»

Організатор: Міністерство у справах ветеранів України.

Учасники: Ірина Фріз – міністр у справах ветеранів; Олеся Островська-Люта – директор «Мистецького Арсеналу»; Олександр Терещенко – заступник міністра у справах ветеранів, ветеран, учасник боїв в Донецькому аеропорту, автор книги «Життя після 16:30»; Юрій Руденко – ветеран, автор книг «Психи двох морів» та «Світло та цеглина».

Коротко. Учасники прес-конференції розкажуть про перший і унікальний простір, який розгорнеться на Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» під назвою «Ветеранський намет».

«Ветеранський намет» - це далеко не умовний простір. Вперше посеред внутрішнього двору Арсеналу буде встановлено справжній армійський намет із відповідними елементами армійського устаткування. В цьому просторі будуть зібрані книжки українських захисників.

У перший день фестивалю пройде презентація «Ветеранського намету». Також  протягом 22-26 травня відбудуться наступні заходи - дискусія про військову літературу, автограф-сесії і спілкування з авторами книг.

Підсумкові матеріали:

На "Книжковому Арсеналі" працюватиме спецнамет із книгами від авторів-ветеранів

На цьогорічному міжнародному фестивалі "Книжковий Арсенал" працюватиме спеціальний намет із книгами, які написали ветерани.

Про це у понеділок на прес-конференції в Укрінформі повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

"Уперше буде звучати питання ветеранської книги не як складової загального українського простору, а самої по собі. Упевнена, що книга - це зброя, особливо в наших сучасних умовах. Це зброя, яка змінює країну, людей, довколишній світ. Друковане слово не лише робить освіченими і виховує, воно також робить нас небайдужими", - зазначила вона.

Як наголосили організатори, вперше на внутрішньому дворі "Мистецького Арсеналу" буде встановлено спеціальний намет із відповідними елементами армійського устаткування, а в цьому просторі будуть зібрані книжки українських захисників.

"Розмова про війну тільки починається у нас в Україні - і це значить, що всі голоси ветеранів і волонтерів мають величезне значення. Це свідчення, що щось пережите реально - на відміну від конструйованої реальності", - підкреслила директор "Мистецького Арсеналу" Леся Островська-Люта.

Так, у перший день фестивалю відбудеться презентація "Ветеранського намету", а 22-26 травня заплановані дискусія про військову літературу, автограф-сесії і спілкування з авторами книг.

Повідомляється, що в наметі презентуватимуть близько 50 видань від авторів-ветеранів.

Як повідомляв Укрінформ, з 22 по 26 травня у Києві відбудеться IX Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал".

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-