Представлення та нагородження 10 перших номінантів медаллю «За добру справу»

Представлення та нагородження 10 перших номінантів медаллю «За добру справу»

Укрінформ
6 липня, 11.00 - Нагороди та відзнаки - візуалізована громадська вдячність за героїчний вчинок, видатне досягнення або добру справу.

Організатор: Укрінформ.

Учасники: Ольга Богомолець - народний депутат, голова наглядової ради Громадської платформи «Люди Допомагають Людям»; Михайло Матяш - д.м.н., професор, заслужений лікар України, зав. кафедрой загальної та медичної психології Університета ім. О.Богомольця; Отець Михайло Предко - Головний капелан ДПСУ, УПЦ КП; Раїса Шматко - лідер Всеукраїнського жіночого руху «За вільну Україну»; Олександр Сопов - директор ВТО «Орден», громадський діяч, автор 10 знаків державних нагород.

Теми для обговорення:

-Державницький сенс існування нагород. Необхідність розробки нового законодавства щодо нагородної системи України.

-Поспішайте робити добро. Психологія перемоги.

-Традиції благодійності, добра та подяки в українському православії.

-Українській волонтерський рух - символ добра та самовідданості.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі медаллю «За добру справу» нагородили лікарів і волонтерів

У п'ятницю, 6 липня, в Укрінформі відбулося нагородження лікарів та волонтерів, які допомагають бійцям АТО і вимушеним переселенцям.

Номінантів нагороджували народний депутат Ольга Богомолець, заслужений лікар України Михайло Матяш, отець Михайло Предко, волонтер Раїса Шматко, громадський діяч Олександр Сопов, повідомляє кореспондент агентства.

Десять перших претендентів на відзнаку отримали медаль «За добру справу», яка є громадською відзнакою.

«Це щира, чиста подяка від серця тим, хто цього заслуговує. Нам потрібно навчитися не тільки критикувати й боротися, а ще й дякувати, щиро, віддано, з посмішкою та обіймами... Потрібно навчитися творити власних героїв», - наголошує народний депутат, голова наглядової ради громадської платформи «Люди допомагають Людям» Ольга Богомолець.

Серед номінантів нагороди - лікарі, відомі волонтери, українці, які знайшли сили та матеріальні ресурси для допомоги воїнам АТО та громадянам України, які постраждали внаслідок російської агресії на сході країни.

«Ми представляємо громадську нагороду, яка не має аналогів у світі. Це не за подвиг, не за якісь досягнення. Ми просто хочемо сказати «дякую» людям, які заслуговують на добре слово. Це втілення такої подяки у металі. Навколо нас живе велика кількість хороших прекрасних людей, від яких ми бачимо не те, що в стрічках новин - вбивства, корупція... Ми бачимо від них тільки добрі справи», - сказав на прес-конференції директор ВТО «Орден», громадський діяч, автор 10 знаків державних нагород Олександр Сопов.

Волонтер, лідер всеукраїнського жіночого руху «За вільну Україну» Раїса Шматко зазначила, що кожного дня вона зустрічає людей, які заслуговують на нагороди своєю щоденною кропіткою працею задля допомоги українським військовим. Наразі в Україні вже більше 120 тисяч людей нагороджені знаками народної пошани.

Так, серед номінантів сьогоднішнього нагородження - українка Ірина Євтушенко з Бахмута, яка понад три роки перераховувала всю свою пенсію на потреби дітей, що постраждали від військових дій. Також активістка проекту «Повернись живим» Діана Фурманова, яка до 2015 року проживала в Санкт-Петербурзі і звідти допомагала українським бійцям на передовій.

Нагороду «За добру справу» отримав і волонтер, співзасновник Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Пирогова Геннадій Друзенко.

Також номінантами нагороди «За добру справу» стали представник фестивалю авторської пісні «Духовні скарби України» Світлана Яценко; волонтер, який організовує на лінії зіткнення концерти для українських бійців Володимир Юрченко; педіатр опікового відділення Людмила Микуленко; хірург Київської міської лікарні № 10 Микола Оніщенко; представник компанії «Нічний експрес», яка допомагає волонтерам доставляти на передову вантажі, Дмитро Шафран; Андрій Панов.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-