Телерадіомовлення в АР Крим та м. Севастополі. Порушення і втрати, шляхи захисту національних інтересів

Телерадіомовлення в АР Крим та м. Севастополі. Порушення і втрати, шляхи захисту національних інтересів

Укрінформ
27 березня 11.00 - Порушення  і втрати у сфері телерадіомовлення в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі після окупації: шляхи захисту національних інтересів і прав громадян

Організатор: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Учасники:  Юрій Артеменко – голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Сергій Костинський - член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення;  Богдан Болховецький - «Країна FM»; Тетяна Печончик - голова правління ГО «Центр інформації про права людини»; Наталія Герасимчук - державний експерт експертної групи з правової роботи Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України; Надія Цок - Посол з особливих доручень МЗС України; Андрій Андросов - заступник начальника управління прокуратури Автономної Республіки Крим; Дар’я Свиридова - юрист Української Гельсінської спілки з прав людини; Олександр Павліченко - виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини; Наталія Войцешина - юрист ГО «Регіональний центр з прав людини»; Ірина Сєдова - журналіст і медіакоординатор ГО «Кримська правозахисна група».

Коротко. Під час круглого столу заплановано обговорення питання порушення прав місцевого населення на доступ до українського телерадіомовлення, незаконного використання країною-агресором радіочастотного ресурсу України на території тимчасово окупованого Криму, а також втрати держави, українських телерадіокомпаній та провайдерів програмної послуги внаслідок окупації півострова.  За результатами «круглого столу» буде напрацьовано рекомендації щодо шляхів захисту національних інтересів у сфері телерадіомовлення.

Підсумкові матеріали:

Російські медіа мовлять в Криму через вкрадені українські частоти - Джапарова

На українських частотах в Криму сьогодні відбувається пропагандистське мовлення російських чи проросійських ЗМІ, які фінансуються чи контролюються органами безпеки РФ.

Про це заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова під час презентації в Укрінформі драфтового звіту, присвяченого порушенням і втратам у сфері телерадіомовлення в АРК та м. Севастополі після анексії Криму.

 "Порушення тривають, фактом окупації в 2014 році все не закінчилось, оголошуються конкурси і частотний ресурс, який належить Україні, використовується активно, в тому числі проти самої України", - повідомила вона.

Як розповіла Джапарова, першим кроком РФ з лютого-березня 2014 року було фактично відключення і глушіння сигналу української системи телерадіомовлення.

"Першим кроком вони ізолювали Крим від українських ЗМІ. Другий крок - це тиск на ті незалежні ЗМІ, які працювали  в Криму. І цей тиск надалі триває. За публічне оголошення, що Крим є Україною, можуть бути ув'язнення", - зауважила перший заступник голови МІП.

Джапарова також зазначила, що до попереднього звіту увійшла вся інформація щодо втрат, а також перелік російських чи проросійських медіа, які по факту сьогодні користуються "захопленими частотами".

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-