Хто і чому заважає добудувати новий корпус НДСЛ Охматдит?

Хто і чому заважає добудувати новий корпус НДСЛ Охматдит?

Укрінформ
3 лютого об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Хто і чому заважає добудувати новий корпус НДСЛ Охматдит? ".  (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

У заході взяли участь: Ірина Коваль - екс-директор ДП «Укрмедпроектбуд»; Олександр Горовий - адвокат.

Під час прес-конференції екс-директор державного підприємства розповів про останні події навколо добудови нового корпусу НДСЛ «Охматдит», через які проект може перетворитися на чергову “Дитячу лікарню майбутнього”.

Підсумкові матеріали:

Екс-директор Укрмедпроектбуду оскаржуватиме своє звільнення в суді

Екс-директор ДП "Укрмедпроектбуд", яке є замовником будівництва нового корпусу клініки "Охматдит",  Ірина Коваль оскаржуватиме своє звільнення з посади в суді після уточнення у Міністерстві охорони здоров'я формулювань відповідного наказу.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у середу заявив адвокат І.Коваль Олександр Горовий.

"Ми підготували позов до адміністративного суду про поновлення її (І.Коваль. - Ред.)  на роботі, але  не можемо його подати через те, що в наказі про звільнення, який так швидко готували на підпис міністру,  навіть забули вказати, з якого числа вона звільнена, а по-друге, зробили посилання на пункт 34 контракту, який має 12 підпунктів, і таке враження, що вона порушила всі 12 підпунктів, що фізично неможливо", - сказав Горовий.

Він додав, що звернувся до МОЗ із проханням уточнити дату звільнення і зробити посилання на конкретний підпункт контракту.

Горовий також зазначив, що наразі у Голосіївському і Печерському суді слухаються дві справи, предметом розгляду яких є "вся попередня кампанія, яка проводилася народними депутатами Корчинською, Мусієм, і  спростування недостовірної інформації стосовно Ірини Коваль і підприємства, яке вона раніше очолювала".

Коваль у свою чергу нагадала, що торік ДП "Укрмедпроектбуд", як замовник будівництва, проводив відкритий тендер з вибору генпідрядника добудови Охматдиту на суму 500 млн гривень. У ньому перемогла компанія "Альтіс- Констракшн", яка взялася виконати необхідні роботи за 390 млн гривень.

"На сьогодні очевидно, що компанія демпінгувала, щоб за будь-яку ціну потрапити в проект. Коли ми підійшли до завершення року, компанія подала актів виконаних робіт на суму близько 22 млн гривень, але коли ми почали їх відпрацьовувати, то пропустили і підписали як служба замовника актів на 6 млн грн. Я вважаю, що тільки через мою принципову позицію почалися всі ці, так би мовити, негаразди", - сказала Коваль.

Вона зазначила, що на сьогодні рахунки підприємства заблоковані, робота паралізована, майданчик стоїть, усе законсервоване, і доля проекту під великим питанням.

За словами Коваль, у пресі обличчям цієї ситуації є Оксана Корчинська. "Свідомо чи несвідомо, але  вона паралізувала проект, тобто на ній "заїхали" чергові бізнес-інтереси, чергові групи, які просто хотіли мене підставити", - вважає екс-директор.

Коваль розповіла, що за депутатськими запитами народних депутатів  О.Корчинської та Т.Донець вона та її співробітники з 4 січня ходили до СБУ давати пояснення і надали всі необхідні документи.

"Я виграла тендер на будівництво Охматдиту в 2011 році і я роблю це з 2011 року професійно, якісно і за свої слова відповідаю від першої копійки 2011 року до копійки 2015 року, і дам відповідь і вам, і СБУ, і МВС, і прокуратурі, і НАБУ. Я готова сприяти  будь-яким розслідуванням. Я нікуди не виїжджаю з країни, буду тут жити і буду боротися, щоб цей корпус був добудований", - заявила Коваль.

Нагадаємо, голова волонтерської Опікунської ради Охматдиту народний  депутат Оксана Корчинська 14 січня  заявила, що  в останні дні 2015 року з дозволу МОЗ держпідприємство "Укрмедпроектбуд" повернуло  майже 79 мільйонів гривень боргів колишньому генпідряднику будівництва нового корпусу Охматдиту ТОВ "Укрпрофмед",  яке пов'язують із  Віктором Януковичем-молодшим.  

29 січня міністр охорони здоров`я Олександр Квіташвілі звільнив Ірину Коваль з посади директора ДП «Укрмедпроектбуд» у зв`язку з порушенням умов контракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-