Почалося перше пленарне засідання Глобального саміту миру

Почалося перше пленарне засідання Глобального саміту миру

Відео
Укрінформ
У Бюргенштоці розпочалося перше пленарне засідання Глобального саміту миру.

Зі вступними промовами виступають Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд та Президент України Володимир Зеленський.

Свою промову на першому пленарному засіданні Зеленський розпочав словами: «Сьогодні день, коли світ наближає справедливий мир».

Він подякував всім, хто так важко працював задля цього дня, всім лідерам, командам та радникам, всім державам.

«Коли ми справедливо та чесно завершимо цю війну для України на основі міжнародного права, тоді кожна держава у світі зможе розраховувати на таку ж справедливість та чесність, на таку ж ефективність Статуту ООН стосовно своїх прав», – відзначив Зеленський.

Президент України нагадав учасникам саміту перші слова Статуту ООН: «Ми, народи Об’єднаних Націй, сповнені рішучості позбавити прийдешні покоління від нещасть війни (…) і знову утвердити віру в основні права людини, у гідність і цінність людської особистості, у рівноправність чоловіків та жінок і рівність прав більших та малих націй, та створити умови, за яких можуть дотримуватися справедливість і повага до зобов'язань, що випливають із договорів та інших джерел міжнародного права».

Ці слова, відзначив Зеленський, описують сутність Формули миру, яка стала основою Саміту миру і заохотила всі частини світу та різні держави з однаковою пошаною взяти участь у нашій спільній роботі.

Раніше, виступаючи із заявою для ЗМІ, Зеленський зазначив, що на інавгураційному Саміті миру Україні вдалося зібрати 101 країну та міжнародну організацію. На саміті представлені усі частини світу і континенти.

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток сьогодні, 15 червня, стартував перший Саміт миру. На саміті обговорюватиметься ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. З підсумковими документами саміту ознайомлять російську сторону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-