Шольц назвав пропозиції Путіна перед Самітом миру «несерйозними»

Шольц назвав пропозиції Путіна перед Самітом миру «несерйозними»

Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав пропозиції російського диктатора Володимира Путіна щодо умов миру в Україні "несерйозними" та такими, що спрямовані на відволікання уваги від Саміту миру у Швейцарії.

Як передає Укрінформ, про це глава німецького уряду заявив в інтерв’ю німецькому телеканалу ZDF.

"Всі знають, що це – несерйозна пропозиція, але вона має відношення до мирної конференції, яка проходить у Швейцарії. Водночас Путін також показав, у чому він насправді зацікавлений – класичне імперіалістичне завоювання територій. Для цього він використав велику військову силу, розпочав жорстоку війну, а також змирився з тим, що сотні тисяч російських солдатів загинули або були серйозно поранені заради його імперіалістичної мрії", - сказав Шольц.

За його словами, саме тому запропоноване Путіним – "це не та пропозиція, яка може спрацювати".

"Важливо, щоб для України був справедливий і чесний мир. І Україна повинна бути в змозі не підписуватися під будь-яким диктатом Путіна, а діяти у власних інтересах", - наголосив канцлер.

Він також прокоментував можливість запрошення Росії на другий мирний саміт, назвавши таку ідею "правильною".

Читайте також: Зеленський на зустрічі з віцепрезиденткою США: Путін намагається розширити війну

"На цій конференції йдеться про те, щоб закласти основи, щоб на наступній конференції ми могли говорити про мир за межами тих питань, які зараз обговорюються в Швейцарії… І саме тому це – дипломатичний паросток, який ми зараз поливаємо, щоб він виріс більшим. І тоді, звичайно, перспектива полягає в тому, що в кінцевому підсумку має відбутися конференція і мирні переговори, які працюватимуть на користь України. І тоді все прийде до того, що Росія також має бути присутня", - сказав Шольц.

Читайте також: Чіткий сигнал Путіну: Шольц про $50 мільярдів Україні від заморожених активів РФ

Як повідомлялося, лідер країни-агресора РФ Володимир Путін, виступаючи в міністерстві закордонних справ РФ, знову повторив, що нібито "готовий до мирних переговорів", але для цього Україна має вивести свої війська з усіх окупованих росіянами регіонів, які Кремль називає "територією РФ", і повідомити про відмову від вступу в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-