Комітет ВР рекомендує перейменувати міста Южне та Южноукраїнськ

Комітет ВР рекомендує перейменувати міста Южне та Южноукраїнськ

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відхилив пропозицію підкомітету з питань деколонізації щодо скасування перейменування міст Южне та Южноукраїнськ в Одеській та Миколаївській областях.

Таке рішення ухвалили народні депутати під час засідання комітету в онлайн-форматі, передає Укрінформ.

Голова підкомітету з питань деколонізації Роман Лозинський, нагадав, що раніше комітет рекомендував перейменувати міста Южне та Южноукраїнськ, однак після звернень органів місцевого самоуправління даних населених пунктів підкомітетом було запропоновано скасувати це рішення.

Читайте також: В Одесі пройшла церемонія перейменування Катерининської площі на Європейську

Парламентарії розглянули пропозицію щодо скасування ухваленого раніше рішення комітету про перейменування міст Южне та Юноукраїнськ.

Проти проголосувало 22 члени комітету, тобто рішення залишилось дійсним. Рада рекомендує перейменувати місто Южне Одеської області на Порт-Аненталь, а Южноукраїнськ, що у Миколаївській області, на місто Гард.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав народних депутатів розглянути проєкт постанови, який передбачає повернути низці населених пунктів їхні історичні назви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-