Стефанчук закликав Камбоджу приєднатися до виконання Формули миру

Стефанчук закликав Камбоджу приєднатися до виконання Формули миру

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів розмову в форматі відеоконференції зі Спікером Сенату Королівства Камбоджа Хуном Сеном, під час якої закликав державу приєднатися до виконання української Формули миру.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Провів розмову у форматі відеоконференції зі Спікером Сенату Королівства Камбоджа Хуном Сеном. Детально обговорили Формулу миру Президента України Володимира Зеленського», - поінформував він.

У розмові з колегою Стефанчук зазначив, що Формула миру, на сьогодні, залишається єдиним реалістичним і всеосяжним планом відновлення територіальної цілісності України та забезпечення безпеки й справедливості для всього міжнародного співтовариства.

«Закликав Камбоджу приєднатися до виконання Формули миру й тим самим зміцнити здатність міжнародної спільноти захищати принципи ООН», - підкреслив спікер українського парламенту.

Водночас він наголосив, що на Глобальному саміті миру зберуться лідери з усіх континентів, які поважають міжнародне право та принципи Статуту ООН, «і вкрай важливою буде представленість Королівства Камбоджа на найвищому рівні».

Голова ВР також зазначив, що Україна та Камбоджа мають значний потенціал для співпраці, що сприятиме розвитку й зміцненню двох держав - зокрема, експертний діалог у питаннях розмінування, з огляду на досвід Камбоджі у цій сфері.

«Зауважив, що створення парламентської групи дружби з Україною у Парламенті Камбоджі активізує співпрацю між нашими парламентаріями. Наостанок запросив колегу відвідати Київ», - резюмував Стефанчук.

Читайте також: Мішель і Зеленський обговорили підготовку до Саміту миру у Швейцарії

Як повідомлялося, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасники вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії. Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення війни, розв'язаної Росією.

Фото: Ruslan Stefanchuk/FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-