Для України важлива участь Мексики у Глобальному саміті миру - МЗС

Для України важлива участь Мексики у Глобальному саміті миру - МЗС

Укрінформ
Україна вважає дуже важливою участь Мексики у Глобальному саміті миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Про це йшлося під час телефонної розмови заступниці міністра закордонних справ України Ірини Боровець із заступницею міністра закордонних справ Мексики Марією Терезою Меркадо Перес, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Боровець поінформувала співрозмовницю про актуальну ситуацію в Україні, пов'язану з щоденними обстрілами мирних українських міст, зокрема Харкова.

«Заступниця міністра наголосила, що Україна вважає участь Мексики в Глобальному саміті миру в Швейцарії надважливою і закликала до більш активного залучення до Формули миру Президента України Володимира Зеленського, зокрема через участь у робочих групах з імплементації Формули миру, а також запросила стати учасником Міжнародної коаліції за повернення українських дітей», - повідомили у зовнішньополітичному відомстві.

Марія Тереза Меркадо Перес запевнила у незмінності підтримки Мексикою суверенітету і територіальної цілісності України та готовності сприяти реалізації ініціатив України в ООН, інших міжнародних і регіональних організаціях.

Сторони обговорили шляхи інтенсифікації політичного діалогу між двома країнами та проведення двосторонніх контактів високого рівня у найближчій перспективі.

Читайте також: Зеленський: Радий, що можу розраховувати на участь Кот-д’Івуару в Саміті миру

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час спільної з Прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом пресконференції у Мадриді поінформував, що вже 90 країн підтвердили участь у Глобальному саміті миру, і Україна продовжує працювати з лідерами світу заради ширшого представництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-