Україна закликає Аргентину долучитися до коаліції за повернення українських дітей

Україна закликає Аргентину долучитися до коаліції за повернення українських дітей

Фото
Укрінформ
Україна закликає політичних лідерів Аргентини долучитися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це йшлося під час візиту української делегації на чолі з радницею - уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’єю Герасимчук до Аргентини, повідомляє Офіс Президента.

Зазначається, що візит відбувся у межах інформаційної кампанії «Викрадені голоси», яка є частиною плану дій Президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA.

Разом із послом України в Аргентинській Республіці Юрієм Клименком вони зустрілися з представниками уряду та Національного конгресу Аргентини, а також із послами країн - членів ЄС, українською громадою, студентами, викладачами, експертами й місцевими ЗМІ.

У складі української делегації також були двоє українських підлітків, яких вдалося повернути з російського полону.

«Герасимчук закликала політичних лідерів Аргентини долучитися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, до складу якої увійшли вже 36 країн», - ідеться у повідомленні.

Вона зауважила, що «голос Аргентини має впевнено звучати в коаліції країн, адже ви маєте власні травматичні спогади і втрачені дитячі долі».

«Об’єднавши зусилля для порятунку викрадених українських дітей на виконання 4-го пункту Формули миру, запропонованої Президентом України, країни світу разом зможуть створити нову, ефективну систему захисту дітей у всьому світі», - підкреслила Герасимчук.

Як поінформували в ОП, аргентинська сторона запевнила, що опрацьовує можливість найближчим часом приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Читайте також: В Україну повернули п’ятирічну дитину, яку два роки не бачили батьки

Проєкт декларації щодо долучення аргентинські парламентарі вже винесли на розгляд вищого законодавчого органу.

На зустрічах також говорили про план Bring Kids Back UA, який охоплює всі аспекти розв’язання питань щодо викрадення росіянами українських дітей та повернення їх додому.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Японія приєдналась до Міжнародної коаліції з повернення українських дітей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-