Зеленський запросив прем’єра Іраку на Саміт миру

Зеленський запросив прем’єра Іраку на Саміт миру

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Премʼєр-міністром Іраку Мухаммадом Ас-Судані, під час якої запросив його на Саміт миру.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у Телеграмі.

«Наш Саміт миру покликаний відновити мир на принципах Статуту ООН, тому я запросив Премʼєр-міністра Ас-Судані особисто взяти в ньому участь», - зазначив Президент.

Зеленський подякував Прем’єр-міністру Іраку за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, підтримку ключових резолюцій ООН щодо російської агресії.

Також за його словами, вони «обговорили досвід Іраку з післявоєнної відбудови та розмінування, співпрацю в енергетиці, інфраструктурних проєктах і торгівлі».

«Українські компанії беруть участь в економічному житті Іраку. Ми домовилися сприяти подальшому зміцненню звʼязків, зокрема відновити роботу Спільної комісії з питань торговельного, економічного, наукового та технічного співробітництва», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Для Росії зрив Саміту миру є другою ціллю після атаки на Харківщину - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення розв'язаної Росією війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-