Кулеба прокоментував запит МКС щодо видачі ордерів на арешт прем’єра і міністра оборони Ізраїлю

Кулеба прокоментував запит МКС щодо видачі ордерів на арешт прем’єра і міністра оборони Ізраїлю

Укрінформ
Міжнародний кримінальний суд (МКС) є незалежною інституцією, яка має свій правовий погляд на будь-яку ситуацію, тому немає сенсу ані закликати його до чогось, ані протидіяти йому.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з очільницею МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За ці два роки (війни - ред.) ми дуже добре усвідомили, що Міжнародний кримінальний суд робить свою роботу так, як він вважає за потрібне, і не має сенсу ані закликати його до чогось, ані протидіяти його діям. Це незалежна інституція, яка має свій правовий погляд на будь-яку ситуацію, що підпадає під його юрисдикцію», - сказав Кулеба, коментуючи запит МКС на видачу ордерів на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю і трьох лідерів ХАМАСу.

Читайте також: Франція та Бельгія підтримали рішення МКС про ордери на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАСу

Як повідомляв Укрінформ, прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) запросив видачу ордерів на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галанта, а також трьох лідерів терористичного угруповання ХАМАС.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог та міністр закордонних справ Ісраель Кац розкритикували рішення прокурора МКС щодо запиту на ордер для арешту ізраїльських урядовців.

7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, убивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-