Зеленський вважає подвійними стандартами допомогу союзників Ізраїлю під час атаки Ірану

Зеленський вважає подвійними стандартами допомогу союзників Ізраїлю під час атаки Ірану

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський назвав подвійними стандартами те, що союзники допомагали Ізраїлю збити ракети та безпілотники, запущені Іраном, відмовивши в аналогічній допомозі Україні.

Про це глава держави сказав у інтерв’ю бразильським ЗМІ, передає Укрінформ.

«Коли ми казали з першого дня війни: «Закрийте небо, захистіть Україну», нам казали: «Ми можемо зробити ось так, а інакше ми будемо втягнуті в війну з РФ, тому що ви не є країною НАТО, а ми є країни НАТО», — зазначив він.

Зеленський назвав ситуацію з Ізраїлем абсолютно прагматичною.

«Їм потрібно було знищити все, що летіло на голови ізраїльтянам. Але це і є подвійні стандарти. Всі забули в той момент, що Ізраїль не є країною НАТО», - наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що під час захисту Ізраїлю країни-партнери продемонстрували, що технологій достатньо, щоб збити значну кількість іранських ракет і БПЛА, проте така демонстрація також «повинна була бути демонстрацією для Росії».

Водночас він нагадав, що неодноразово літаки РФ та ворожі ракети перетинали повітряний простір Польщі й Румунії, «і там не було ніяких реакцій, що говорить про подвійні стандарти».

Президент України зауважив, що тоді авіація союзників мала б збивати ракети, що летять по Україні.

Читайте також: Боррель пояснив, у чому різниця між протиповітряним захистом України та Ізраїлю

«Якщо авіація буде підніматися на території наших країн-сусідів і буде збивати ракети, які безумовно летять по Україні, але можуть прилетіти й на ці території, як вже було з Польщею і Румунією, то нехай вони збивають ці ракети. Я буду тільки аплодувати, стоячи. Я буду тільки вдячний за це, тому що це і є правила одні для всіх між союзниками або подвійні стандарти», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Ракети допомагали збивати ППО союзників Ізраїлю – Британії, США і Франції.

Фото: The Sun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-