Глава МЗС Норвегії відвідав Одесу та Кишинів

Глава МЗС Норвегії відвідав Одесу та Кишинів

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде відвідав Одесу та Кишинів, де оголосив про виділення додаткових 70 мільйонів норвезьких крон (6,4 млн доларів) на гуманітарну допомогу Молдові та українським біженцям.

Про це йдеться у дописі глави МЗС Норвегії в соцмережі X та повідомленні норвезького уряду, передає Укрінформ.

“Губернатор Олег Кіпер показав мені житловий будинок в Одесі, повністю зруйнований безпілотником іранського виробництва Shaheed під час російської атаки, внаслідок чого загинули 12 людей, у тому числі немовля. Норвегія сприяє відбудові в Україні через Програму підтримки Нансена”, – зазначив Ейде.

Фото: Х / Espen Barth Eide
Фото: Х / Espen Barth Eide

Після Одеси міністр відвідав з візитом Кишинів, де наголосив на потребі підтримки близько 100 тисяч українських біженців, а також молдовських сімей, які їх приймають.

Фото: Norway MFA
Фото: Norway MFA

Згідно з повідомленням уряду, гуманітарна допомога Норвегії призначена як для надання допомоги в гострій фазі, так і для того, щоб допомогти українським біженцям і молдаванам, які постають перед економічнимии труднощами, процвітати в майбутньому. Цивільна підтримка Норвегії також буде використана для розбудови молдовської держави та розвитку ефективних, міцних соціальних інститутів у довгостроковій перспективі.

Читайте також: Норвегія передає F-16 Україні, щоб ЗСУ могли бити глибше в тил противника - глава МЗС

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Норвегії Еспен Барт Ейде відвідував Київ 15 квітня. Разом із українським колегою Дмитром Кулебою вони обговорили допомогу Норвегії в отриманні систем ППО Patriot з інших країн та підтримку енергетичної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-