Україна обговорила із Норвегією кроки для отримання Patriot з інших країн - Кулеба

Україна обговорила із Норвегією кроки для отримання Patriot з інших країн - Кулеба

Укрінформ
Україна розраховує на допомогу Норвегії в отриманні систем ППО Patriot з інших країн у найкоротші терміни, вже обговорені конкретні кроки норвезької сторони в цьому напрямку.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з очільником МЗС Норвегії Еспеном Бартом Ейде пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Головною темою перемовин, скажу відверто, були системи ППО. Норвезькі NASAMS надзвичайно позитивно себе зарекомендували в Україні, і ми вдячні за те, що уряд Норвегії докладає зусиль, аби Україна мала більше таких систем. Але уряд Норвегії також має інструменти і можливості, щоб допомогти нам отримати системи Patriot з інших країн. Ми цю тему сьогодні теж предметно обговорили», - сказав Кулеба.

Він висловив подяку норвезькому колезі за «щиру відданість» темі надання Україні більшої кількості засобів ППО

Читайте також: Patriot від Німеччини має спонукати інші країни передати Україні системи ППО - посол

«З того, що я почув сьогодні, у мене немає сумнівів, що Норвегія робить усе, що може. Це все за один день не відбувається. Проте у нас обох є спільне розуміння, що нові батареї ППО мають бути поставлені в Україну якнайшвидше. Ми вже визначили конкретні кроки, які Норвегія зробить сьогодні, щоб у цьому напрямку просуватися», - повідомив глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина відправить Україні в найкоротші терміни ще один комплекс ППО Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-