В Офісі Президента провели нараду щодо підготовки безпекової угоди зі США

В Офісі Президента провели нараду щодо підготовки безпекової угоди зі США

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів робочу нараду щодо підготовки безпекової угоди зі Сполученими Штатами Америки.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

«На виконання доручення Президента України Володимира Зеленського керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак провів робочу нараду щодо підготовки безпекової угоди зі Сполученими Штатами Америки», – йдеться у повідомленні.

На нараді були присутні члени делегації, які беруть участь у переговорах щодо напрацювання та підготовки дво- й багатосторонніх міжнародних домовленостей між Україною та іншими державами про гарантії безпеки для нашої країни.

«Ця угода має бути взірцевою: враховувати реальні можливості США та найкращі елементи вже підписаних Україною безпекових угод», – наголосив Єрмак.

Як зазначається, учасники наради обговорили основні елементи майбутнього документа, сильні сторони вже укладених дев’яти двосторонніх безпекових угод та алгоритм дій відразу після того, як Конгрес США ухвалить рішення про військову допомогу Україні.

«З американськими партнерами провели два раунди переговорів щодо безпекової угоди. Учасники наради узгодили дії з підготовки до чергового раунду, який дасть змогу просунутися щодо тексту проєкту документа», – відзначається у повідомленні.

Читайте також: Україна провела черговий раунд переговорів про безпекову угоду з Іспанією

«Угода США з Україною має працювати не гірше, ніж американський меморандум з Ізраїлем, який підтвердив ефективність спільних дій союзників під час нещодавнього відбиття масованої атаки Ірану на Ізраїль», – заявив Єрмак.

Як повідомлялося, Україна підписала дев’ять безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-