Атака на Ізраїль підтвердила військово-політичні потреби України - дипломат

Атака на Ізраїль підтвердила військово-політичні потреби України - дипломат

Відео
Укрінформ
Нещодавня повітряна атака Ірану на Ізраїль підтверджує потреби в додаткових силах ППО, винищувачах F-16 та союзницькій підтримці України.

Про це у своєму відеоблозі на Ютуб-каналі Укрінформу висловився експерт з міжнародних питань, українській дипломат Ігор Долгов.

На його думку, повітряна атака Ірану на Ізраїль насамперед показала, наскільки ефективними є сучасні системи ППО у відбитті таких атак.

«Для України, яка вже понад два роки відбиває атаки російського агресора – це чергове підтвердження того, наскільки важливо мати ешелоновану систему ППО. Це те, до чого весь час закликає Україна і Президент Зеленський… Цього (систем ППО – ред.), очевидно, недостатньо, оскільки Росія продовжує атакувати енергооб'єкти та інфраструктуру України», – зазначив Долгов.

Читайте також: Допомога США: Джонсон зробив свій хід. Чого чекати Україні?

Також, за його словами, дуже важливою є союзницька підтримка країни, на яку здійснюється напад, а також участь авіації, що так само підтверджується подіями в Ізраїлі.

«Важливою і найефективнішою виявилася взаємодія (Ізраїля – ред.) з союзниками. Саме союзні сили знищили значну кількість повітряних цілей. На жаль, у нашій ситуації такого немає. Очевидно, також, що дуже ефективно з військового погляду проявила себе авіація. Це те, чого ми теж не можемо собі дозволити на даний час, оскільки F-16 – ще в дорозі», – зазначив дипломат.

Також Долгов передбачив, що повітряна атака на Ізраїль підвищить попит у світі на сучасні системи ППО.

«Одним із непрямих, але важливих ефектів цієї атаки стане збільшення у світі попиту як на засоби ураження, безпілотні засоби, крилаті і балістичні ракети – так і на засоби захисту. Бо ця ситуація показує, що такі атаки хоч і прогнозовані, але є вкрай небезпечні й можуть бути будь-де і будь-коли», – вважає Долгов.

Також він висловив сподівання, що останні події на Близькому Сході мають розблокувати у Конгресі США фінансову допомогу як Ізраїлю, так і Україні.

«Серед висновків цієї атаки для України важливою є активізація закликів у світі, щоб у Конгресі США невідкладно було розглянуто допомогу Ізраїлю та Україні. Сподіватимемось, що ці сигнали цього разу не залишаться без відповіді, і наш найбільший стратегічний партнер США зроблять усе можливе, щоб захистити також й Україну», – підсумував дипломат.

Ігор Долгов є відомим українським дипломатом, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Туреччині, ФРН, Бельгії та Грузії. Ексголова Місії України при НАТО, ексзаступник міністра закордонних справ України та заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції.

Читайте також: Безпрецедентна атака Ірану на Ізраїль може мати серйозні наслідки, зокрема й для України

Як повідомляв Укрінформ, Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що відбиття ракетної атаки Ірану на Ізраїль показало справжній захист союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-