Байден закликав Конгрес схвалити законопроєкт, який включає допомогу Україні й Ізраїлю

Байден закликав Конгрес схвалити законопроєкт, який включає допомогу Україні й Ізраїлю

Укрінформ
Президент США Джо Байден в ході телефонної розмови з лідерами обох партій у Конгресі закликав якнайшвидше схвалити законопроєкт, який, зокрема, передбачає виділення допомоги Україні й Ізраїлю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Президент обговорив термінову потребу в тому, щоб Палата представників якнайшвидше ухвалила доповнення до закону про національну безпеку», — йдеться у заяві Білого дому.

Зазначається, що в телефонній розмові з Байденом взяли участь лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл, спікер Палати представників Майк Джонсон, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер і лідер демократів у Палаті представників Хакім Джеффріс.

Також на пресконференції в неділю Шумер закликав Палату представників, де більшість мають республіканці, розглянути раніше схвалене Сенатом доповнення до закону про національну безпеку.

«Найкращий спосіб допомогти Ізраїлю та Україні – це схвалити доповнення (до закону про національну безпеку – ред.) цього тижня. Я закликав спікера Джонсона зробити це», - сказав він.

Наразі Палата представників не голосувала за прийнятий Сенатом законопроєкт, оскільки багато консерваторів у Палаті представників виступають проти надсилання додаткової допомоги Україні та хочуть, щоб до будь-якого пакету допомоги було включено більш сувору політику США щодо кордону з Мексикою.

Читайте також: Палата представників США цього тижня розгляне пакет допомоги Україні - конгресмен

Як повідомляв Укрінформ, Майк Джонсон відмовляється вносити на розгляд Палати представників законопроєкт із підтримкою України, ухвалений Сенатом. Натомість він заявив, що планує представити свою ініціативу, яка включатиме «деякі важливі нововведення» в тексті.

13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 млрд дол., 60 млрд з яких – для Києва.

Документ мають схвалити у Палаті представників перед тим, як його направлять на підпис президенту США Джо Байдену.

Фото: Anna Moneymaker/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-