Трамп - про допомогу Україні: Думаємо, щоб надати її у вигляді кредиту, а не подарунка

Трамп - про допомогу Україні: Думаємо, щоб надати її у вигляді кредиту, а не подарунка

Укрінформ
Колишній президент Дональд Трамп дав зрозуміти, що республіканці готові підтримати додаткову допомогу Україні, якщо вона буде надана у формі кредиту.

Про це повідомляє The Hill, передає Укрінформ.

Трамп під час виступу разом зі спікером Палати представників Майком Джонсоном у своєму маєтку Мар-а-Лаго заявив, що вони розглядають «це прямо зараз», і думають про те, щоб «зробити це у формі кредиту, а не просто подарунка».

«Ми продовжуємо роздавати подарунки на мільярди і мільярди доларів, і ми розглянемо це питання. Але набагато важливішим для мене є той факт, що Європа повинна зробити крок вперед і дати гроші. Якщо вони не дадуть співмірно, мені буде прикро, тому що вони постраждають набагато більше, ніж ми», - сказав він.

Читайте також: Борис Джонсон закликав Захід терміново надати допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Сенат ухвалив пакет фінансування національної безпеки на суму 95 мільярдів доларів, який включає 60 мільярдів доларів на допомогу Україні. Але Джонсон відмовився виносити законопроєкт на голосування, оскільки союзники Трампа в Палаті представників виступили проти надання більшої допомоги Києву.

Демократи в обох палатах висловили готовність підтримати допомогу Україні у вигляді кредиту, якщо це допоможе вийти з глухого кута.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна розглядає різні варіанти допомоги, але у тому числі готова на допомогу США у кредит.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-