Дата проведення Глобального саміту миру буде узгоджена найближчими днями - Президент

Дата проведення Глобального саміту миру буде узгоджена найближчими днями - Президент

Укрінформ
Найближчими днями дата проведення Глобального саміту миру буде узгоджена.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю на Чернігівщині в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"Поки що конкретного списку країн немає. Найближчими днями ми узгодимо конкретну дату проведення першого інаугураційного саміту у Швейцарії. Ми цю дату повинні узгодити у двосторонньому форматі між мною і президентом Швейцарії", - сказав Зеленський.

Як додав глава держави, після узгодження дати лідери держав світу отримають запрошення в різних форматах.

"Європа, Африка, Латинська Америка, Близький Схід, всі країни світу. І ми розраховуємо, що будемо розуміти не тільки дату, а й адженду (порядок денний зустрічі - ред.) нашої першої зустрічі, ми її розуміємо. Ми розраховуємо мати 80-100 країн світу. Вважаємо, що це буде найпотужніший саміт, Саміт миру. Так, він інаугураційний, але це буде дуже важливий саміт, де ми будемо бачити партнерів і на якому, думаю, ми побудуємо мапу подальших кроків щодо закінчення війни", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський закликав усі нації світу взяти участь у Глобальному саміті миру

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру - це майбутня міжнародна зустріч, яку планує скликати Україна у Швейцарії на рівні лідерів країн-учасників Української формули миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-