Мандат комісії ООН з розслідування порушень в Україні продовжили ще на рік

Мандат комісії ООН з розслідування порушень в Україні продовжили ще на рік

Укрінформ
Рада ООН з прав людини продовжила ще на один рік мандат Незалежної міжнародної комісії з розслідування порушень в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайтРади ООН з прав людини.

"У резолюції щодо ситуації з правами людини в Україні у зв'язку з російською агресією, яка була ухвалена 27 голосами "за", 3 "проти" і 17 "утрималися", Рада вирішила продовжити мандат Незалежної міжнародної комісії з розслідування порушень в Україні ще на один рік", - йдеться у повідомленні.

У резолюції також міститься прохання до Комісії з розслідування надати усну оновлену інформацію Раді на її 57-й сесії та представити всеосяжну доповідь Раді на її 58-й сесії. Також результати розслідування Комісії будуть представлені у вигляді доповіді Генеральній Асамблеї ООН на її 79-й сесії.

Прийнята Радою ООН з прав людини резолюція містить заклик до РФ "негайно припинити порушення прав людини і зловживання та порушення міжнародного гуманітарного права в Україні" та закликає Росію до виведення військ з усієї території України, як і припинення незаконної мобілізації до ЗС РФ мешканців тимчасово окупованих територій України і примусового переміщення та депортації цивільних осіб в межах України або до РФ.

Проти резолюції проголосували три країни-члени Ради: Алжир, Бангладеш, Бразилія, Камерун, Куба, Гондурас, Індія, Казахстан, Кувейт, Киргизстан, Мальдіви, Марокко, Катар, Сомалі, Судан, Південна Африка та В'єтнам.

Читайте також: Лубінець: Усі публічні дії РФ про дотримання прав людини - лише вистава

Як повідомлялося, Незалежну міжнародну комісію з розслідування порушень в Україні було створено Радою ООН з прав людини у 2022 році для розслідування всіх ймовірних порушень та утисків прав людини та порушень міжнародного гуманітарного права, а також пов'язаних із ними злочинів у контексті агресії Російської Федерації проти України. До складу комісії входять Ерік Мьосе (голова), Пабло де Грейф та Врінда Ґровер.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-