Австрія виділила €2 мільйони на гуманітарні проєкти в Україні

Австрія виділила €2 мільйони на гуманітарні проєкти в Україні

Укрінформ
Рада міністрів Австрії схвалила виділення 21,5 мільйона євро на фінансування роботи австрійських гуманітарних організацій у кризових регіонах, у тому числі 2 мільйони євро – на проєкти в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у середу на сайтіМЗС Австрії.

"На прохання міністра закордонних справ Александера Шалленберга сьогодні Рада міністрів схвалила виділення 21,5 мільйона євро із Фонду закордонних катастроф МЗС. Кошти підуть австрійським гуманітарним організаціям, які допомагають у їхній важливій роботі на місцях у гарячих точках", - йдеться у повідомленні.

Виділені кошти будуть розподілені таким чином: 9,5 млн євро - на проєкти в країнах Африки на південь від Сахари (Ефіопія, Буркіна-Фасо, Мозамбік, Уганда); 8 млн євро - на проєкти на Близькому Сході (Йорданія, Ліван та Сирія), 2 млн євро - на проєкти в Афганістані та сусідніх країнах і 2 млн євро - на проєкти в Україні.

Читайте також: Злочини Росії не повинні лишитися безкарними - Австрія запевнила у підтримці України

Як повідомляв Укрінформ, у березні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із федеральним президентом Австрії Александером ван дер Белленом, у ході якої наголосив на важливості посилення гуманітарної допомоги Україні та висловив переконання, що Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з надання такої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-